2014-08-22 6681 浏览
因为朋友成日推介,见放假就约埋朋友一家大细去北角打边炉试下,环境唔错,卫生情况都可以接受。我地叫左鸳鸯汤底系麻辣同清汤,因为有中意食辣既外国人同有小朋友,一问之下发现原来朋友一早已经订左生虾刺身,每只好似$20-30左右(睇只虾大细而定),几香甜同整得几干净,连小朋友都争住食左几只,最后我地仲叫多左1Round,最少一人至少都食左两只。另外,不得不提既仲有呢个生牛肉刺身,真系拍得住日本食个D,小朋友唔敢食就拎去打边炉食都一样好好食,唔系我地大食,系真系好好食,我地前后加埋叫左3碟,每碟大约$300左右,抵食夹好食!讲返佢个汤底,麻辣系真系愈食愈好食,辣得好过瘾,而清汤都几清甜,佢其他食材都系用靓料,洗得都好干净而且份量都足够既,最好食佢侍应够多有效率得黎又有礼貌,真系无得输,我已经爱上左呢间野,而家唔知去边打边炉都会简佢,真系好好味!舍得洗钱食野一定要试下,价钱真系完全称唔上平,但抵食啰真系!
2014-08-10