2019-04-27 42 浏览
最近發現左呢間係大陸出哂名既火鍋店黎左香港開分店!唔洗再番大陸,都可以食到喇!成間餐廳由門面至到舖入面既裝潢都好特別,好有古代feel. 😍餐廳新開張全單有88折,如果係優惠時段仲有68折就,真係超級抵食呀😍😍餐廳提供好多既調味醬料,仲有生果仼食。我好欣賞餐廳既秘製香油醬汁,好香既麻香味,又辣辣地,好惹味!另外仲有圍裙同除臭機提供,咁就唔洗擔心食到成身都係味喇。幾貼心👍由於朋友唔食得辣,所以揀左豬骨湯底🥘個湯底都幾濃豬骨味,仲有啲雜菇同火腿配菜。黎呢度食,要叫佢個招牌鵝腸👍好新鮮,放到好靚。滾幾滾就食得,食落好彈牙爽口。極品 prime 手切肥牛🐂肥美手切肥牛,肉質好嫩滑,牛味濃重。都唔錯!爽滑豬潤🐖真係好爽滑,黃沙豬潤黎,正。食落唔會話有陣腥味,夠新鮮。功夫萵筍片 未食過一片片既萵筍,咁既切法都得第一次見,放到好靚好精緻。一片片的萵筍就唔洗要滾好耐,就可以食喇!索哂左湯汁,好鮮甜。珊瑚蚌👍份量都幾多,而且都好新鮮。食落非常爽口。好有嚼勁😋紫薯薯粉🍜第一次見,好特別呀!紫色好靚。又係索哂個湯食,真係好正。而且呢款薯條口感係比較煙韌啲👍除此之外,呢度仲有生啤飲添!正😆

餐廳提供好多既調味醬料,仲有生果仼食。

由於朋友唔食得辣,所以揀左豬骨湯底🥘
個湯底都幾濃豬骨味,仲有啲雜菇同火腿配菜。

黎呢度食,要叫佢個招牌鵝腸👍
好新鮮,放到好靚。滾幾滾就食得,食落好彈牙爽口。

極品 prime 手切肥牛🐂
肥美手切肥牛,肉質好嫩滑,牛味濃重。
都唔錯!

爽滑豬潤🐖
真係好爽滑,黃沙豬潤黎,正。
食落唔會話有陣腥味,夠新鮮。

功夫萵筍片

未食過一片片既萵筍,咁既切法都得第一次見,放到好靚好精緻。
一片片的萵筍就唔洗要滾好耐,就可以食喇!
索哂左湯汁,好鮮甜。

珊瑚蚌👍
份量都幾多,而且都好新鮮。
食落非常爽口。好有嚼勁😋

紫薯薯粉🍜
第一次見,好特別呀!紫色好靚。
又係索哂個湯食,真係好正。
而且呢款薯條口感係比較煙韌啲👍

除此之外,呢度仲有生啤飲添!正😆