2020-04-18 1773 浏览
想念台湾既我无意中揾到呢间卖芋头酥同蛋卷既小店,佢隐藏左系荔枝角既工厦入面,主打大甲芋头甜点,包括芋头酥同埋蛋卷。由于佢无添加既关系,买左就要快快手食,同埋数量有限既关系,事前最好要电话预约呀!!芋头蛋糕砖蛋糕好松软,蛋味香浓,芋泥更加唔洗讲,细滑得黎又有浓郁既芋头香味,超级正!家中两老表示呢个味道好岩佢地胃口!伯爵茶蛋卷好钟意伯爵茶既我表示,第一次食到伯爵茶味咁浓,而且唔会过甜既蛋卷!佢入面无包芋泥,蛋糕同忌廉本身都加入左伯爵茶去整,好好食。原味芋头酥佢既外型做得十分完美,酥皮整得几靓,唔油腻,好干爽同脆身,加上色彩缤纷,睇到都开心。内馅无加任何香料,味道天然浓郁。麻糬芋头酥基本上同原味芋头酥差唔多,不过佢入面多左粒麻薯。强烈建议有焗炉既话要焗一焗,无焗炉都用微波炉轻轻热一热佢,智好食好多架!麻薯又烟韧又唔会过甜,系正既!听店主讲,除左可以打电话上去预定之外,仲可以留意平时既ig post,会有地铁站交收团,相对方便好多!另外,除左普通散买之外,可以订购做婚宴回礼或者小礼物,送比朋友~而且佢地仲不时会有烘培班,有兴趣既朋友可以试试呢!

2020-04-15
外卖自取