2023-02-26
呢度葵涌廣場買衫,就必須要掃街。其中一間每次你親都一定會飲嘅就係佢啦。三個人每人一杯,叫咗滿杯柚惑、粉紅莓堅果奶同勁多星星推薦嘅伯爵朱古力堅果奶蓋茶。我自己個杯就係粉紅莓堅果奶($47),真材實料嘅地方就係呢度,雖然唔會食到有士多啤梨肉,但係就一定感受到佢啲士多啤梨籽,同堅果奶完全融為一體,重點係唔會太甜,飲晒成杯都冇問題朋友個滿杯柚惑($36)既柚係指西柚,並唔係柚子。呢杯係可以自己選擇適當嘅糖同冰。平時飲開堅果奶,飲完呢杯,比到我驚喜,好清新之如,仲帶點開胃既果酸,掃街既飽腹感都好似一下子冇曬另一杯就係伯爵朱古力堅果奶蓋茶,貼心地有個教學貼咗喺上面,佢會教你先用剷子食上面嘅厚奶蓋。雖然呢個係冇得選擇糖同冰,但唔好以為朱古力就一定好甜,呢個係一啲都唔甜。朱古力厚蓋又唔會蓋過咗伯爵茶都味,飲既時候又有兩種口感,好神奇