2020-03-06 17 浏览
有無朋友仔同👦🏻👧🏻一樣都好鐘意食台式火鍋?但係而家去唔到台灣,點樣一解鄉愁呢?或者👦🏻👧🏻可以幫到你,餐廳位於銅鑼灣,好近地鐵站出口,約另一半去、約成班朋友去都唔怕蕩失路🙈膠原蛋白美人鍋有原隻烏雞、桃膠、杞子、南棗......滋補、養顏既食材,打邊爐之前飲一碗湯即刻覺得好warm,煲耐左既烏雞肉仲好嫩好好食🤤美國梅花豬肉平時打邊爐都會食牛肉,但想試下有啲改變,於是叫左呢種豬肉,當然無失望,煮熟左既豬肉唔會好乾,肉質仍然軟淋,一塊接一塊唔停口🙈夜市炸臭豆腐雖然👦🏻一直都好鐘意食豆腐,但以前係唔敢接觸臭豆腐呢個咁矛盾既食物,但自從係台灣夜市食過一次之後,👦🏻就接受左,炸得外皮酥脆既口感再沾上甜醬,100分❤️三秒響鈴卷呢個係火鍋必備,碌三秒,吸收曬啲湯汁,外淋內脆,一定要叫🥰醬料講開醬料咁多位朋友仔可能會覺得咪又係豉油、辣椒、炸蒜、蔥、沙茶醬咁普通,無錯,呢啲佢都有既,但係特別既地方就係蒜泥汁同香醋,呢兩樣應該好少見呱🤔每次都會透過以下6大方面評分(滿分:30分)味道 : 4/ 5環境 : 4 / 5外觀 : 4 / 5價錢 : 3.25 / 5服務 : 4 / 5 回頭率 : 4 / 5

膠原蛋白美人鍋

美國梅花豬肉

夜市炸臭豆腐

三秒響鈴卷
呢個係火鍋必備,碌三秒,吸收曬啲湯汁,外淋內脆,一定要叫🥰

醬料

每次都會透過以下6大方面評分(滿分:30分)
味道 : 4/ 5
環境 : 4 / 5
外觀 : 4 / 5
價錢 : 3.25 / 5
服務 : 4 / 5
回頭率 : 4 / 5
總分 :23.25 / 30

性價比:食物既味道除左好味之外,門口仲可以玩電子天燈,真係台灣味up up up💓