2022-04-28 208 浏览
呢間都係自己bookmark 左好耐但一直未有機會試嘅日式串燒料理居酒屋,仲有日本師傅坐陣,即係要加分!都叫左唔同款嘅串燒同料理,先黎一份魚肉可樂餅,呢款就唔算太特別,同屋企煎嘅鯪魚肉餅口感差唔多,唯一唔同嘅係佢用左炸可樂餅嘅方式烹調,食落都香脆可口,如果佢真係可樂餅就更加正啦!第二款係必試嘅厚燒牛舌,配上芥末醬,除去牛舌嘅腥味,咬落去啖啖肉同多汁,外香內軟,熟成度師傅掌握得好好 ,唔會燒到牛舌好老!係可以encore 嘅食物!雞心頂燒雞心我成日聽,但雞心頂就第一次見,所以亦都叫黎試試,佢比平時雞心細件少少,但佢就再比平時雞心嫩口同鎖到肉汁。總廚木村先生家族秘傳宮崎南蠻炸雞呢碟係鎮店之寶,廚師推介,佢係有秘製嘅沙律蛋醬鋪面,配上剛炸好嘅香脆內嫩雞扒一齊食,個口感好豐富,重要係佢嘅雞扒唔會炸到乾身,食落去仲有肉汁同濃厚雞味,果然係鎮店之寶。韮菜芝士豚肉卷 & 豆苗豚肉卷兩者分別係包左唔同嘅菜餡。同樣地,師傅將豚肉燒到剛剛好,菜亦都無燒乾,建議一啖咬落去,咁口中會有豚肉同菜嘅鮮甜肉汁迴盪,係大滿足呀!唯一同自己期望有出入嘅係豆苗,佢地嘅豆苗係Donki 買到果款,唔係我地平時炒菜食果款。燒

雞心頂

總廚木村先生家族秘傳宮崎南蠻炸雞

韮菜芝士豚肉卷 & 豆苗豚肉卷

燒味醂魚乾
呢款相信大家食日本野都會叫嘅佐酒小食,呢間鋪頭唔係就咁燒完就算,佢係將本身魚乾沾上味醂,燒完後有光澤,食落口仲有一種甜味,配埋沙律醬食,真係會令你想叫多幾杯酒。

日式醬油燒飯團
即叫即燒嘅飯團。燒飯團最重要係師傅可燒到外表香脆可口,入面我唔太記得🥲🥲,但想試燒飯團嘅可以一試。另外有個菜飯團就較普通。

大和雞雞腿肉
呢款串燒簡直係食到師傅嘅功夫,雞腿肉雖然唔算好大舊,但係每一啖咬落去都係鮮甜嫩口,仲有雞油同雞汁從你口控滲出黎!係我食過最好味嘅燒雞腿肉呀!

自家製雞肉丸配黃金蛋
相信呢款菜係每個居酒屋都會有嘅。而佢燒嘅雞肉串肉質結實並無鬆散,仲食到粒粒雞軟骨,配上佢地嘅蛋黃,令到雞肉丸同蛋黃嘅鮮甜混合,提升左雞肉丸嘅鮮味,最後隻蛋太高質,將佢飲埋🤣
2022-04-26