2023-08-14
餐牌上食物好有傳統粥麵舖嘅感覺😲 最吸晴係有爽脆灼鯇魚皮🤩,而家真係無咩地方可以食到呢啲花工夫嘅小食魚皮配上薑蔥絲、指天椒,魚皮爽、脆、滑 ~ 食過返尋味🤭 豬潤湯飯塊塊豬潤都好大片,份量十足,煮嘅時間亦控制得好好👍,豬潤唔硬,唔鞋,咁大塊都煮到呢個質感,好功夫 麻辣牛筋撈麵,生麵夠爽口,牛筋好滑,彈牙有膠質,唔會炆得過稔,麻辣汁夠惹味但唔嗆喉。當中有幾舊蘿蔔,清甜無渣 韮黃鮮蝦腸粉🦐蝦肉新鮮彈牙,無腥味,同埋都算幾大隻腸粉皮整得皮薄軟滑,透到內饀😍 飲品有薏米水、羅漢果茶、蜂蜜菊花茶,比一般茶餐廰更多選擇👍而我飲左蜂蜜菊花茶,味道雖然少少偏甜,但唔係死甜,唔似砂糖糖漿嗰類會起晒痰,係幾清潤。 全日套餐,包主食、食品同油菜,油菜份量同出面叫一碟差唔多咁多,啱晒啲成日外食嘅人,而且呢個價位同份量喺天后黎講,真心好抵食
餐牌上食物好有傳統粥麵舖嘅感覺😲
魚皮配上薑蔥絲、指天椒,魚皮爽、脆、滑 ~ 食過返尋味🤭
韮黃鮮蝦腸粉🦐蝦肉新鮮彈牙,無腥味,同埋都算幾大隻
腸粉皮整得皮薄軟滑,透到內饀😍
飲品有薏米水、羅漢果茶、蜂蜜菊花茶,比一般茶餐廰更多選擇👍