2018-10-10
放假去尖沙咀睇戲,見大家刀餓了,所以在附近食碗麵。結果去了潮丸!自家雲吞王生麵:雲吞大大粒之外,入面除左有豬肉仲有爽口鮮味既蝦,一咬開仲有不少juicy既汁滲出!生麵同樣爽口彈牙,兩者一同食用,真的很配合,湯底不會太咸添呢!特別牛丸王:話明特別,所以特登order左。真的非常驚喜既一道小食,牛丸超級彈牙!牛味濃郁!可以說十分爽口!真心推薦比大家order!!!!!金錢肚:非常推薦比大家食用既一款,金錢肚大大塊,而且不乾身,見到紋理亦相當美觀!食起上黎,不會硬到咬吾開!食落滲出不少汁添呢!炸牛丸:牛丸的第二種食法,牛丸充滿濃郁的牛味。但個人覺得炸既牛肉沒有焯牛丸甘彈牙啊。炸墨魚丸:入面煙煙unun,墨魚丸炸得不算太油膩,當小食也是不錯的選擇!柚子蜜:依度竟然有柚子蜜飲,甜度適中,不會覺得有柚子的苦澀味道啊!