2023-03-30
👍🏻👍🏻👍🏻真心推介性價比高既日式燒肉店👍🏻👍🏻👍🏻超有驚喜,佢地既野食絕對對得住個價錢,好多款食品都真心推介,店員亦都細心有禮,絕對係一定要同朋友encore既好地方流心蛋薯仔沙律($68)賣相吸引好精緻,沙律上面有切開一半既流心蛋,流心蛋同沙律有少少偏咸,而沙律醬有少少芥末味,所以食多幾啖會有少少辣,唔中意芥末既朋友要留意和牛他他配牛油多士($98)👍🏻👍🏻👍🏻唔係度度都食到和牛他他,一見到就一定要試,份量好多好抵食,加埋脆脆既多士,令每一啖唔會只係全部生牛既raw,層次感加強左真係無得輸免治和牛多士($88)👍🏻👍🏻👍🏻成份多士有四件,多士好夠熱超脆,夾免治和牛一齊食,出奇地好味,完全唔覺得膩蟹肉免治和牛炸棒($48)簡單黎講即係可樂餅,免治牛肉搶左蟹肉既味,本身以為蟹肉會係入面,不過都好脆好吸引味淋魚干($38)一碟有一大件,魚干燒得好香,完全唔un,點埋蛋黃醬真係滿分鹽蔥火炙和牛($88一份兩件) & 和牛壽喜燒($88一份兩件)👍🏻👍🏻👍🏻依兩樣都係職員幫手用火槍燒,將薄和牛平均燒兩面,再包住鹽蔥一齊食,好香好好味,和牛超淋同軟身,另外牛和壽喜燒就將和牛燒完後,沾滿壽喜燒醬
流心蛋薯仔沙律($68)
和牛他他配牛油多士($98)👍🏻👍🏻👍🏻
免治和牛多士($88)👍🏻👍🏻👍🏻
蟹肉免治和牛炸棒($48)
味淋魚干($38)
一碟有一大件,魚干燒得好香,完全唔un,點埋蛋黃醬真係滿分
依兩樣都係職員幫手用火槍燒,將薄和牛平均燒兩面,再包住鹽蔥一齊食,好香好好味,和牛超淋同軟身,另外牛和壽喜燒就將和牛燒完後,沾滿壽喜燒醬汁,再加一小啖飯一次過食,有少少似壽司,同樣肉質好淋好juicy
和牛霜降·赤身盛($88)
見佢d雪花真係好均勻分布,燒起上黎d油係肉面滾緊,放入口真係即溶,一碟兩個人分就已經好夠,再食就會膩,始終油份都較多
黑糖菠蘿($18)
一共有三件,要黎做甜品就岩哂,菠蘿燒到岩岩好,外面既焦糖燒到好脆
厚切牛舌芯($48)👍🏻👍🏻👍🏻
個人喜歡牛舌,感覺好爽、就算好厚都唔會un 同鞋,真心推介
柚子雞肉($28)
放雞肉既碗好可愛,入面大約有八件雞肉,好抵食,網燒燒雞肉要好食唔難,佢吸引既地方係雞肉食落去有柚子味,而且好juicy,同平日單單燒雞肉已經好唔同