2020-06-10
第一次幫襯此餐廳係响幾個月前,一試便愛上,差唔多好多款意粉都好好味!我選擇的都係時時會再叫既~真心推介:1. 冬陰功鳳尾蝦意粉2. 香蒜蜆肉意粉3. 白汁煙三文魚意粉4. 蕃茄腸仔煙肉意粉5. 芝麻醬吞拿魚意粉6. 蘑菇湯第一次嚟幫襯嘅時候,都有同感覺得收銀小姐都幾惡下,但食多幾次之後,完全覺得你係「有需要」咁做!我鍾意你地呢間餐廳,唔係因為什麼服務,而是食物質素,餐廳乾淨、企理、整潔!老實講句,明知道你只會做到午市咁短暫時間既生意,連晚市都冇得開(因為根本唔會有生意),倘若你係任個個客人都慢慢食慢慢坐,你遲早都做唔落去!既然係真心欣賞你嘅食物,我自然想你繼續生意好,繼續好好咁做落去!就好似澳洲牛奶公司,夥計都成日俾人話唔好態度,難道想要酒店式招呼茶餐廳價錢嗎?你事實上提供了有效率的盡快入座及最緊要你經營好、返枱快,生意多,咁你就會keep到食物質素同保持繼續咁新鮮既意粉煮法,我係一定會繼續支持的,因為如果同朋友食飯要霸住張檯好耐既時候,我係唔會選擇去呢間細餐廳的,因為我想呢啲細餐廳都可以好好咁長遠經營落去,物有兩面,佢比你慢慢坐,唔計較生意或最後賺唔到錢唔做,誰損失?我唔想只食連所餐
1. 冬陰功鳳尾蝦意粉
2. 香蒜蜆肉意粉
3. 白汁煙三文魚意粉
4. 蕃茄腸仔煙肉意粉
5. 芝麻醬吞拿魚意粉
6. 蘑菇湯
最緊要你經營好、返枱快,生意多,咁你就會keep到食物質素同保持繼續咁新鮮既意粉煮法,我係一定會繼續支持的,因為如果同朋友食飯要霸住張檯好耐既時候,我係唔會選擇去呢間細餐廳的,因為我想呢啲細餐廳都可以好好咁長遠經營落去,物有兩面,佢比你慢慢坐,唔計較生意或最後賺唔到錢唔做,誰損失?我唔想只食連所餐廳囉,所以特別珍惜舖頭仔!
放心,真心喜歡你餐廳的顧客會完全明白你的,因為我唔想你由得人慢慢坐但我一直等位冇得食....如果我係老闆都只會多謝你,因為你幫左我手返檯等我可以開心經營!我唔知收銀小姐是老闆或打工,但只要你係為餐廳好,豈能盡如人意 ,但求無愧於心!開心啲啦,真心喜歡你餐廳的客人都會明白我講的!
最後建議:如果你多生意到出唔切野飲,你主動轉外賣杯比客啦!我見到好多好客都唔太想霸住你張檯的,但飲品熱得濟飲唔切都冇計架....你唸唸啦,加油!love the food here!!!