2018-08-24 355 浏览
听讲有间餐厅啲德国猪手好正宗, 即刻同朋友去试!!餐厅喺太子界限街, 地点唔算太就脚, 但如有正野食, 就绝对唔系问题!!入到餐厅, 灯光昏暗, 好有情调!!我同朋友叫原只招牌德国烧猪手、比亚荷夫烤肠拼盘, 两个女仔黎讲要好肚饿先可以食得晒!!但味道系意外的好味!!绝对要推介!!原只招牌德国烧猪手 $268上碟前已经起晒肉, 皮脆肉滑又够味!!猪手肉超滑多肉汁, 仲有3款酱可以比我地沾猪手肉, 沙律, 芥辣, 任君选择, 放系旁边既酸瓜绝不能错过, 虽然系配角, 但对咸猪手黎讲系不可少既一部分, 因为食左几旧猪手一定会觉得肥腻同济, 呢个时候食件酸瓜就可以继续战斗!!佢仲有酸红菜头, 都几特别, 出面比较少见!!呢个暂时系我食过最好味既德国猪手!!比亚荷夫烤肠拼盘 $168当晚有同事为我地细心介绍返每条肠系用咩肉做, 有啲咩特色!!分别有黑椒、芝士、原味、白色牛仔肉肠、墨汁同香草!!好味次序个人认为:墨汁肠排第一, 真系好好味!!! 口感味道都一流!!好想食多条LAW!! 跟住第二系白色牛仔肉肠, 开头见条肠白色冇可能系牛肉, 跟住同事解释原来牛仔既肉真系白色, 大个左先会变红色!!

原只招牌德国烧猪手 $268

比亚荷夫烤肠拼盘 $168

当晚有同事为我地细心介绍返每条肠系用咩肉做, 有啲咩特色!!分别有黑椒、芝士、原味、白色牛仔肉肠、墨汁同香草!!好味次序个人认为:墨汁肠排第一, 真系好好味!!! 口感味道都一流!!好想食多条LAW!! 跟住第二系白色牛仔肉肠, 开头见条肠白色冇可能系牛肉, 跟住同事解释原来牛仔既肉真系白色, 大个左先会变红色!! 原味肠同黑椒肠都系辣辣地, 如果食辣既会好钟意, 同埋配啤酒好正!!香草肉肠既香草味浓, 芝士肠比较普通但都好好味!!成盘烤肠都意外好味!! 又正又饱!!

另外我地仲叫杯Estrella Damm Lemon同Organic German Blueberry punch!!

Estrella Damm Lemon $72

呢个德国啤酒好特别, 有唤然一身既感觉, 好易入口, 无平时啲啤酒苦涩味!!SUPER RECOMMENED!!

Organic German Blueberry Punch $78

因为餐厅好多酒可以选, 呢个PUNCH味道清甜, 唔会系普通FRIUT PUNCH咁净系甜, 几特别, 绝对适合无酒精既人士!!