2023-04-30 1607 浏览
30/4/2023,下午1点几入座,递左点心纸,超过半个钟都无任何食物送嚟。(好肚饿呀!)问职员,佢话系即蒸点心,需要d时间。跟住俾张点心记录单给我们。但张单竟系刚刚的时间!职员却话只系重印单的时间。(真的吗?)其实之前嚟过好几次饮茶,都系递完点心纸,好快俾张点心记录单给我们的呀! 上一两次饮茶,都已试过漏单、即补飞入单而等左好耐先有得食!似乎又一次漏落单!然之后,到无晒热水及茶,等左好耐才叫到职员理会及加水。后尾递单加左3个甜品/糖水及一笼黑芝麻包。又再次要我哋等等等等。忍唔住又去问职员,竟然答我,无晒我哋要嘅甜品/糖水!但点解唔通知我们无晒?之后职员话笼包蒸紧⋯⋯又系等?!唔通又要等半个钟以上吗?我们决定唔等,直接去埋单。不过查单时,却意外地发现,职员根本无入后加的甜品/糖水及包呀!!!(又嚟?!)即系,一餐茶递两次单,可以两次都无入单!如果唔问,等到收舖都唔会有得食呀!今次真系要讲翻句「唔会再嚟呢间饮茶啦!」
问职员,佢话系即蒸点心,需要d时间。
跟住俾张点心记录单给我们。
但张单竟系刚刚的时间!职员却话只系重印单的时间。

然之后,到无晒热水及茶,等左好耐才叫到职员理会及加水。

忍唔住又去问职员,竟然答我,无晒我哋要嘅甜品/糖水
但点解唔通知我们无晒?
之后职员话笼包蒸紧⋯⋯又系等?!唔通又要等半个钟以上吗?

我们决定唔等,直接去埋单。

即系,一餐茶递两次单,可以两次都无入单!
如果唔问,等到收舖都唔会有得食呀!

今次真系要讲翻句「唔会再嚟呢间饮茶啦!」