2017-09-30 100 浏览
韩国炸鸡就食得多,烤鸡我就冇咩点试过。咁岩我同男朋友都想食炸鸡但又唔想咁热气,所以就揾左呢间餐厅啦入到去间餐厅都几靓,设计走工业风格,电视一直播韩国热门歌曲,都几有气氛。星期六夜晚去食,入坐率有八成。而且我发现有几台人都系到庆祝生日(食食下野有人会拎蛋糕出黎)。我地最后叫左三款食物。第一样叫左个招牌沙津。沙津份量好多,对得住个价钱,我同男朋友讲我地好似牛咁不断食草个味道都普普通通啦,系想像中沙津嘅味,不过冇特别惊喜。好彩沙津入面都有菠萝,豆,提子干令层次更丰富,加上我地最期待嘅系烤鸡,所以都ok啦。之后就系重头戏烤鸡啦烤鸡嘅份量都好多,有成只鸡咁多。我地简左少辣嘅版本,甜辣甜辣咁岩岩好。上碟嘅时候热辣辣,咬落去仲有d鸡汁滴出黎。最惊喜就系d鸡真系系烧烤嘅味,虽然冇脆卜卜嘅皮,但都好好食。不过我地只有两个人食,所以食到后面有d济,如果三四个人食就更岩啦。我觉得鸡翼同鸡锤系最好食,如果系大家share嘅就记得mark实鸡翼同锤啦我地仲叫左一个面,海螺面系其他餐厅比较少见,所以就叫黎试下啦。食落去原来都几辣,比烤鸡仲辣,好彩佢系冻,所以都唔会辣到食唔到。味道方面好惹味,螺肉都有好多。唔怕辣嘅

招牌沙津

之后就系重头戏烤鸡啦

韩式辣焗烤鸡
我地仲叫左一个面,海螺面系其他餐厅比较少见,所以就叫黎试下啦。食落去原来都几辣,比烤鸡仲辣,好彩佢系冻,所以都唔会辣到食唔到。味道方面好惹味,螺肉都有好多。唔怕辣嘅人可以一试。
香辣海螺面