2021-05-31 106 浏览
今日同朋友黎左巧得鍋食雞煲同打邊爐。店員好快手就送上一碟魚皮比我地食,又脆又香口,做前菜一流~又送上火鍋調味,最鍾意混醬我地試左花膠雞煲同打邊爐,兩者都好高質!雞肉好嫩滑,而且十分入味,加上雞煲嘅汁好濃郁同十分惹味,一食就停唔到口。花膠有手掌甘大塊,又Q彈又入味,真心推薦!連我朋友一向吾太中意食花膠都話好好味至於打邊爐嘅料都好掂,我地都好中意海鮮,所以叫左北海道帶子同紐西蘭鑽石蜆,兩樣嘅size都有手掌甘大,而且分量都多!蜆都幾新鮮,帶子就唔係新鮮帶子,原本有d失望,點知帶子肉質係超嫩口同彈牙!加埋嗰湯底配搭真心正! 主食我地就叫左個紅薯粉,點知分量好多!紅薯粉煙煙韌韌真係好中意佢嘅口感!湯底應該係雞湯,又香又清甜~朋友仲將紅薯粉加埋嗰湯一起食 蔬菜就叫左西洋菜同萵荀,正常發揮啦都系好新鮮。肉類我地見到豬頸肉有推介符號,所以都點左,肉質好嫩滑!仲要淥左好耐撈返上黎d肉質都係好嫩滑!果然無推介錯,值得點黎試!最後差不多食完嘅時候,店員仲送上冰鎮哈密瓜,好清甜,食完熱野再食冰鎮哈密瓜好爽! 食物整體質素都係高質,又新鮮又嫩口,而且分量仲好多好抵食我同朋友食到勁滿足,而店內環境都好乾淨同舒服

今日同朋友黎左巧得鍋食雞煲同打邊爐。
店員好快手就送上一碟魚皮比我地食,又脆又香口,做前菜一流~

又送上火鍋調味,最鍾意混醬

我地試左花膠雞煲同打邊爐,兩者都好高質!
花膠有手掌甘大塊,又Q彈又入味,真心推薦!
巧得花膠雞煲

連我朋友一向吾太中意食花膠都話好好味

紐西蘭鑽石蜆

朋友仲將紅薯粉加埋嗰湯一起食

蔬菜就叫左西洋菜同萵荀,正常發揮啦都系好新鮮。
肉類我地見到豬頸肉有推介符號,所以都點左,肉質好嫩滑!

食物整體質素都係高質,又新鮮又嫩口,而且分量仲好多好抵食

我同朋友食到勁滿足,而店內環境都好乾淨同舒服,店員態度好好而且好貼心,時不時就過黎幫我地撈下嗰雞煲以免痴底同埋加湯,食物送上黎嘅速度都好快手~
我同朋友食完都覺得好驚喜,一定會再去食

我地見到雞煲隔離有個鐵板可以煎野食,好吸引,下次一定要試埋!
2021-05-24
紐西蘭鑽石蜆