2009-07-23 18 浏览
係深圳工作回港, 夜歸至旺角街頭. 在找車坐之前, 突然夜宵鬼纏身, 先帶領我去搵野食 than 搵的士.夜晚, 旺角仍然是美食天堂. 尤其是亞皆老街兩旁那些泊滿小巴既橫街, 有小食, 有甜品, 有茶餐廳麵檔夜粥. 果然是要乜有乜. 夜, 反正只想食碗麵算, 久聞呢個10元碗, 大大碗既招牌. 咁就睇睇10元, 有什麼好食. 黎雲吞成, 當然食雲吞啦. 10元碗, 果然是大大碗, 麵既份量其實同任何一間雲吞麵檔冇別. 雲吞只有三粒而且又厚皮, 又沒有任何鮮味香味. 湯底更加不用說, 湯面有些浮游的東東, 感覺是沒有害的, 算吧. 豆漿.....應該是交來的, $3一杯, 當解渴也好.10元碗的話, 好似家樂好過佢.

10元碗的話, 好似家樂好過佢.
$13 (宵夜)