想同大家介绍一间合家欢 👨‍👩‍👧‍👦 又得情侣 💏 撑抬脚都好岩嘅港岛东西餐~ 有非常方便食客嘅套餐 menu 俾大家一次过试多啲唔同嘢食 😙 小妹爸妈都表示呢间嘅食物非常之赞 ☺️ 特别系好多平日未必咁常见嘅高档主菜,居然都可以系呢度揾到!!! 😎 认真巴闭 😙 平日归类为安全菜式系呢度反而比较逊色,建议大家去尽啲嚟呢度食饭的话就避免嗌意粉披萨 😂,直接点肉⁣四人餐 👨‍👩‍👧‍👦 ($768) 可以跟汤/沙律4客,拣2款小食同4款主食,再跟4客奶冻甜品同埋4杯饮品。类似形式嘅二人餐 💏 有($298) 同 ($398) 两个价位嘅,菜单一样丰富⁣小食⁣🍄 黑菌牛柳粒配薯蓉⁣评分:8/10.⁣呢个牛柳粒虽为小食,但就有主食嘅风韵 😚 牛柳粒大粒都似一口牛扒,煮得都软熟,牛肉味几出。用咗一只港式焗/烩饭常见嘅酱汁去煮 😌 顿时多咗份亲切感,感觉更加贴地同有香港特色⁣🍅 番茄手工肉丸⁣评分:8/10.⁣手打嘅肉丸肉质零舍唔同 😀 松软一啲唔会得个弹字,完全唔胶 😙 配番茄汁嘅酸甜特别适合做前菜⁣主食⁣🐟 香早比目鱼扒 配香草忌廉汁⁣评分:8/10.⁣比目鱼扒煎得非常香滑,鱼肉系嫩得嚟唔会
烟三文鱼蜂蜜醋沙律

番茄手工肉丸⁣

主食⁣
🐟 香早比目鱼扒 配香草忌廉汁⁣
评分:8/10.⁣
比目鱼扒煎得非常香滑,鱼肉系嫩得嚟唔会散开嘅 😙 而且一啲都唔腥。但最惊喜嘅系配菜同薯蓉精致得令人流泪 😍 佢整到甜甜哋咁同肉类非常夹!!! 😄 如果天下嘅菜都系咁好食的话我谂我可以日日队三碗⁣
香早比目鱼扒 配香草忌廉汁⁣

🍗 香烤德式猪手配酸菜薯蓉⁣
评分:8/10.⁣
系某大牌W字头西餐点过非常中伏嘅猪手之后系餐厅都避免点猪手食 😐 但呢间嘅猪手又令人为之一振,咁大只其实的确好难烤得均匀,但佢哋又的确整得唔错,啲肉弹牙得嚟完全冇渣 😌 切极都仲有 😎 酸菜薯蓉亦都整得非常出色⁣

🍖 慢煮羊腿配薯蓉⁣
评分:8/10.⁣
羊腿其实我从来都冇食过 🤔 爸爸表示同佢多年前系酒店食过嘅味道一模一样。酱汁特别别致,有啲似蘑菇汁又有啲似美国成日食到嘅 gravy⁣
慢煮羊腿配薯蓉⁣

🍕 烟三文鱼披萨⁣
评分:6/10.⁣
Pizza 平时理应最安全,但呢度整得真系唔多掂 😥 妈妈讲笑话可能大厨曾经做过酒店,复杂而难度高嘅菜式反而掌握得得心应手,呢啲基本嘅都无心钻研 😂 pizza 嘅饼底未放凉已经开始变硬,完全唔脆唔软熟,配料整体嘅味道都比较 bland 冇乜睇头
烟三文鱼披萨⁣
烟三文鱼蜂蜜醋沙律