餐厅: 永合隆飯店
资讯:

2009-04-21 37 浏览
真系好好好味!(有点夸张,自己都觉得好似卖近广告咁。。。)**辛劳一天,又系时候买番条骨奖励自己。七点几行过,冇骨卖㖞。又唔甘心吃差天共地的烧肉(但明明系同一只猪,唔知点解差咁远)兜个圈十分钟再返来,新鲜烧猪刚刚出炉!!!前面两位大兄都要一条骨。搭lift时已偷食了一旧:又香又软绵绵又多汁,皮又脆卜卜。$90实在好贵,但冇法子,唯有佢既烧腩最得我心。。。要好味,真系要挨鬼野。P.S 记住要趁热食!!!P.P.S 睇返Open Rice 2006年食评,个阵一斤烧腩先$90,依家要$130,真系百物腾飞。不过回头说,以前OR食评话佢成日要排队,返来香港呢几个月,都冇再见过条队去到隔离铺位,最多都系小猫三四只。可能真系海啸,这种贵价烧味都少人帮衬。(相反,放工时间,隔离广东烧味长期维持四五个等)
真系好好好味!

(有点夸张,自己都觉得好似卖近广告咁。。。)

辛劳一天,又系时候买番条骨奖励自己。

兜个圈十分钟再返来,新鲜烧猪刚刚出炉!!!

前面两位大兄都要一条骨。

搭lift时已偷食了一旧:又香又软绵绵又多汁,皮又脆卜卜。

$90实在好贵,但冇法子,唯有佢既烧腩最得我心。。。

要好味,真系要挨鬼野。

P.S 记住要趁热食!!!

不过回头说,以前OR食评话佢成日要排队,

可能真系海啸,这种贵价烧味都少人帮衬。

(相反,放工时间,隔离广东烧味长期维持四五个等)
2009-04-21
  • 烧腩