2024-04-26 50 浏览
朋友成日睇韩剧,成日都有个场口,男女主放工会去街边嘅小食档饮酒食宵夜。最近喺IG辘到香港有间餐厅装修相当韩国,于是今日就同朋友一试呢间还原度十足嘅韩式食店!一上到大厦顶楼出电梯,睇得出装潢相当花心思,系干净版既大排档~由大门口开始已经处处都系打卡位,气氛同布置都相当还原韩国场景,好有趣!好开心我地可以坐到个铁闸位,影起梳相上嚟特别有feel~我地点咗三个菜加两个饮品,好快就有得食!芝士蟹膏蟹肉蛋卷朋友赞不绝口既一个蛋卷,真系必试,满满嘅半熔芝士捞埋鲜美蟹膏,加埋啖啖蟹肉,滑嫩鲜三合一,相信都无咩人唔爱😳卜卜脆炒猪脆骨 拼拳头饭呢个做下酒菜好适合,猪脆骨口感爽脆,又够香辣,相当惹味,忍唔住一啖接一啖🤣🤣🤣拳头饭加咗紫菜同麻油,拌埋浓味嘅猪脆骨,够哂夹!饮埋个荔枝梳打,冰冻清甜解渴,正好可以解解辣🤣一鸡两味(自选两款炸鸡)因为太想食炸鸡啦!我地拣咗双拼,酱油味同埋甜辣味,调味好好味,份量大大件又啖啖肉,但肉质又唔会话好干,食完呢个炸鸡真系好饱,要去散步消化~呢度完全系一个轻松自在开怀畅谈嘅气氛,见隔离枱一班朋友饮起韩国酒嚟就更加份外尽情!

我地点咗三个菜加两个饮品,好快就有得食!

芝士蟹膏蟹肉蛋卷

卜卜脆炒猪脆骨 拼拳头饭