(非会员)
2007-08-03 9 浏览
尋晚終於同老公去迎喜食晚飯...地方唔係好大..講真..以酒樓黎講真係細..唔怪之得次次假期都咁多人等位啦...不過環境ok 啦..at least 乾乾淨淨...又唔o係太嘈..尋晚食左(1) 避風塘炸茄子- o係第度食o個d係一條條同好辣既..但佢係一個個..心諗咁大舊好難食啫...食落有驚喜...因為原來係釀左魚肉黎炸..所以一舊舊..但可惜唔o係咁惹味..唔辣同埋d炸蒜粒"林"既..但都ok(2) 麵醬碎蒸班? (sorry唔記得左個名) - d魚好滑..無腥味...不過再多d麵醬仲好..因為好似食緊清蒸咁..但都好食..(3) 乳豬拚盤(拚海哲.cha 燒.雞) - 乳豬皮好正..脆lock lock..但d肉就好肥...cha 燒係半肥瘦...ok..雞就麻麻地..有血既....其實我對燒味無咩興趣...至在食乳豬同試下d燒味..唔好得一樣咁dry 嘛..hehe由於想試糖水...同埋佢既價錢太吸引關係(好似$6/碗)...我叫左南瓜湯圓, 我老公叫紫米露..我碗南瓜有好多南瓜蓉..抵..紫米露我無試..但都見到好多料..又係抵..因為我覺得size 唔係細..美中不足o係

尋晚食左

由於想試糖水...同埋佢既價錢太吸引關係(好似$6/碗)...我叫左南瓜湯圓, 我老公叫紫米露..我碗南瓜有好多南瓜蓉..抵..紫米露我無試..但都見到好多料..又係抵..因為我覺得size 唔係細..美中不足o係如果係涷就仲正...