2018-06-17 89 浏览
之前幾星期都見到呢間飲品舖排滿人龍,就諗住試一試。今日條龍算係短左。今日排左20分鐘隊,等飲品又等左15分鐘。排排下隊,上咗OpenRice睇食評,已經知道可能中伏。但係排咗咁耐,就試一試啦。排到一半已經有店員走出嚟講話珍珠飲品要等1小時。(因為啲珍珠要即煮,賣完再煮喎)Any肥,本身啲食評都話珍珠麻麻哋。咁我就試呢個香蕉雜莓整成嘅沙冰。影相係睇幾好睇嘅。講番杯沙冰,雜莓嘅部份都算OK ,但香蕉嘅部份一啲香蕉味都冇。好淡好似溝左水咁,有少少好似蘋果汁咁嘅味。後來我將兩部份溝暈左黎飲,都係麻麻哋。不過甜味嘅部份就應該冇乜點加糖,都算天然。不過呢個價錢,又要排咁耐隊,就真係唔係好值。其實附近有好多選擇,對面就有東起查,附近又有貢茶、天仁茗茶,仲有唔少小店添。暫時都唔會再試呢間了。

今日排左20分鐘隊,等飲品又等左15分鐘。

排排下隊,上咗OpenRice睇食評,已經知道可能中伏。

2018-06-17
20 分钟 (外卖自取)