2015-12-12 1289 浏览
今日星期日,約1點去到,冇book位,放眼望入去好多空台,但未執台,好多客塞響門口,安排位方面好混亂,隔離book左位果個話打黎講明唔要bar台佢地都冇留到正常位,仲比左張台第二個客😒(個客個樣即時🌚)我地2大1細,坐bar台位唔多方便,只好等佢安排,留意番,唔追下既話真係有排都唔使坐(走果時個老外X緊話等左好耐)迫左佢一輪終於安排位比我,又留意番,個位執好空左好耐只係唔知點解死唔肯比客入。叫野食勒,樣樣都唔平,起跳都$39,不過如果係好食都唔緊要既。(如果呀下) 個餐牌好詭異,個格都唔知係講緊邊樣,要自己連番先知😒 得頭尾唔使,睇到中間位超亂。 等左一陣好快上菜,首先係$99/3樣野既前菜: 雞絲拉皮- 個醬好香好濃味,不過好滯 醉雞- 堅係難食,酒唔夠香,個雞件斬到好多碎骨,同埋食落完全冇味😤勁嬲囉,自己整都冇咁難食,覺得食緊油同完全冇味雞肉(多碎骨版)真心唔好叫之一。難怪會比個兜裝骨啦😒 橙棍冬瓜-堅係中伏,之前睇其他人既comment話好味點點點,呢個冬瓜係我食過最怪最難食既野,前面食評d人冇野丫嘛?真係好食?我好懷疑果班人係點比,又酸又甜甜地,成件事都唔夾,

等左一陣好快上菜,首先係$99/3樣野既前菜:

雞絲拉皮- 個醬好香好濃味,不過好滯

橙棍冬瓜-堅係中伏,之前睇其他人既comment話好味點點點,呢個冬瓜係我食過最怪最難食既野,前面食評d人冇野丫嘛?真係好食?我好懷疑果班人係點比,又酸又甜甜地,成件事都唔夾,點可以講好食呀?真心唔好叫之二。
手抓蔥餅-冇特別,超市買既一樣,肯定唔係自制,不過小朋友要食冇計,咁既價錢2塊,老細應該每日都好開心。

有色蝦鮫-終於有d野好食,皮好薄,上面好多色素😟算啦,少少應該冇事(好似係)蝦係算新鮮,呢個可以叫。籠上面既積好銀眼,係咪應該清一清佢呢?

一籠8式(叉燒包)- 呢個都好食,細細個,唔會因為太大個食唔晒,叉燒夠冧,個皮都好軟熟彈牙。
睇住流奶- 真心推介,皮同豬包一樣,入面d流沙正到呢👍不過,我果個就冇好似「嘔奶」咁嘔出黎,好值得食。
蝦腸- 蝦腸都好正,皮薄,蝦好鮮味,係份量太少,正正正👍

最後埋單要15分鐘😨真係好灰,佢地中環已經有間開左咁耐又唔係第一次開都可以咁真係要改善下。

比錢上堂:

食左唔多野都成$360埋單的確貴,冇乜服務用到,茶錢仲要$30/位(小朋友都一樣價)但學到野,只要將d野食整到好可愛好精緻咁,就可以賣貴好多同大把人排隊黎食,味道重要嗎?最緊要po上fb有人like👍
2015-12-12