2021-11-27
星期六中午喺觀塘想食burger 無意中搵到呢間餐廳,兩個人就決定去試吓。上到十一樓有另外兩間餐廳都要排隊,反而呢度唔洗,不過都好,唔洗等位。呢間餐廳好特別有泰式粉食又有漢堡食,每樣都好似好吸引,但見食評個個都話漢堡好食所以都係決定都係試咗漢堡先。佢呢度嘅漢堡配搭好特別,岀面好似都冇見過,我哋就叫咗一個牛小排,一個吞拿魚扒,每個餐都配咗沙律薯條都嘢飲。幾樣野值得一提,佢寫明食物冇用味精同雞粉👍🏼另外佢個冰果茶係無糖👍🏼而且佢有得揀低醣選擇,好似係會將個包轉做菜👍🏼佢每樣野都應該係即叫即整,食物一嚟到個賣相已經好好,一嚟到少咗薯條,原來餐廳話仲炸緊,所以上咗個burger 先廢事凍咗👍🏼我本身以為吞拿魚扒會唔夾,只係諗住冒險試吓,點知一食不得了,第一個包係熱,一邊仲烘到仲好脆,第二啲配菜好夾好好食,有脆嘅洋蔥圈增加口感,而且啲醬唔會太多,有啲餐廳太多醬會搞到個包濕笠笠好核突,呢度完全冇呢個問題,而最重要中間塊吞拿魚扒真係好好食,好厚肉好好食,成件事好完美🥰睇得出餐廳真係每個細節位都做得好,係好有心思。另外我都試咗一啖牛小排嗰款,肉質好淋,又係好好食。另外再上返個薯條,熱辣辣又係好好食,而
另外我都試咗一啖牛小排嗰款,肉質好淋,又係好好食。
另外再上返個薯條,熱辣辣又係好好食,而沙律菜都好新鮮。
成餐每一樣野食都好好食,真係感受到餐廳有用心煮。另外都想講服務好好,收錢嗰陣都問我哋食物點,又話唔好意思要我哋打對坐舒服(我哋冇表示過亦都唔覺得個位有問題🤣個環境正常,而且好乾淨)。
總括嚟講,食物真係好高質素,用心小店,絕對絕對會再返嚟食!