2013-01-31
前晚補完習,突然興起想食吞拿魚,於是即刻openrice下doraya幾點關門。原來doraya成12點先關門架,呢個謍業時間對於9點補完習嘅我fit到漏啊!!!平時同男朋友食開香蔥吞拿魚腩蓉飯,但前晚決定搞搞新意思,試其他菜式。我點左香蔥吞拿魚蓉拼海膽飯,而男朋友就點左泡菜吞拿魚腩蓉飯。另外點左吉列豬扒同串燒牛舌。香蔥吞拿魚蓉拼海膽飯前者就一如既往的好,肥美,吞拿魚味濃。海膽呢樣野真係令人又愛又恨,新鮮嘅鮮甜,又可以差到入唔到口。因此我都比較少叫海膽,唔敢冒險。但尋晚我終於的起心肝要叫海膽啦。好在doraya的海膽並無令我失望,鮮甜得很。成個飯好好食啊。我呢個唔太好白飯嘅人都清哂碗!泡菜吞拿魚腩蓉飯泡菜酸度適中又唔太辣,普遍人應該都入到口。泡菜吞拿魚腩蓉就同主打的香蔥吞拿魚腩蓉的質地好唔同。前者是小方塊的吞拿魚,位置亦唔係十分肥美的。吉列豬扒呢個真係不得了!唔知係咪小妹少出吉列專門店食,覺得doraya的吉列豬扒真係好正!最欣賞佢個炸漿唔會太厚,平時食開嘅吉列豬扒食兩件已經好漏。呢個正到我停唔到口啊!!!!!串燒牛舌厚身嘅牛舌口感好好,但略嫌有d膻味,要落檸汁。大門橫丁的牛舌比較好食
香蔥吞拿魚蓉拼海膽飯
前者就一如既往的好,肥美,吞拿魚味濃。
成個飯好好食啊。我呢個唔太好白飯嘅人都清哂碗!
泡菜吞拿魚腩蓉飯
泡菜酸度適中又唔太辣,普遍人應該都入到口。
泡菜吞拿魚腩蓉就同主打的香蔥吞拿魚腩蓉的質地好唔同。
前者是小方塊的吞拿魚,位置亦唔係十分肥美的。
吉列豬扒
串燒牛舌
厚身嘅牛舌口感好好,但略嫌有d膻味,要落檸汁。大門橫丁的牛舌比較好食。