2021-03-10 612 浏览
灣仔又有新餐廳!今次去咗西營盤都有分店嘅「有鳥到」,當望到餐廳外嘅「有鳥到」霓虹燈,唔洗講都估到呢間餐廳係以「雞」做主題😝😝頭盤、主菜、三文治、漢堡包都唔難搵到雞嘅蹤影。唔食雞嘅話餐廳有少量素食主菜提供俾客人選擇。▫️Chicken Tenders (HKD75) - 呢款係小食嚟㗎,配三款唔同味道嘅醬汁。味道一啲都唔辣,而且仲有陣好香嘅buttermilk味。怕食辣嘅人可以點呢款小食😆▫️Flame Grilled Birdy (HKD85)- 我哋揀咗”No Bones”,係四款雞裡面份量最細嘅。如果多啲人一齊食嘅話可以揀半隻或全隻。淋喺雞上面嘅”Peri Peri”醬汁喺落單時揀埋嘅: Lemon & Garlic (完全唔辣)、mild (微辣)、hot、instanely hot (最最辣🌶️)。我哋揀咗mild味覺得好正😋😋 其實如果可以試吓其他辣度都得㗎,餐枱上唔同顏色嗰四小瓶就係醬汁啦(黑色嗰樽喺最辣🔥🔥)▫️Chicken & Waffles (HKD150) - 三款食物裡面我哋覺得最好食嘅,賣相亦都好精美。放上窩夫嘅炸雞扒都幾厚身,新鮮炸完就立即上枱,切開嘅時候仲冒緊煙㗎

▫️Chicken & Waffles (HKD150) - 三款食物裡面我哋覺得最好食嘅,賣相亦都好精美。放上窩夫嘅炸雞扒都幾厚身,新鮮炸完就立即上枱,切開嘅時候仲冒緊煙㗎。雞扒外層炸得乾身不過裡面嘅雞肉好嫩又多汁👍🏻炸雞扒上有少少牛油,記得塗勻先食。

到訪當日餐廳仲未申請到酒牌啊,始終覺得冇杯啤酒係爭啲嘅😂我哋只好叫杯lemonade飲啦😂😂