2018-11-15 77 浏览
一入到黎裝修比較暗,但係好有氣氛,入黎都有比座龍椅嚇左一嚇,真有心思做佈置,同成間餐廳既主題都好吻合。而且一陣「邊爐」味攻上黎,令我即刻好肚餓。入到黎即刻上左前菜,幾惹味開胃,都錯十分不錯。港式邊爐必備既自選醬汁盆,老實就,我筆完之後,幾乎成晚都用唔著,因為個湯底本身就好好味,所以所有食材都好夠味,完全不用整色整水。花多眼亂,最後叫左拼盆,一次過試多d花膠雞煲湯底上湯後,侍應建議先飲一碗同埋食下花膠。湯頭雞味十足,好似幾廿隻雞煲埋一煲,好濃厚既雞味。加上花膠發揮凝結作用(雖然冇乜味),所以食落會張口,若唔小心掂到,隻手都會立痴痴。然而湯係真係好好飲,花膠都有十幾片,百幾蚊一煲真係幾抵。海鮮盆陣容都十分強大,而且有光澤,睇落同食落都好新鮮!十分推薦聖子,真係啖啖肉。飛驒牛又係必叫雖然價格貴左啲,但係哥以生、熟兩食,十分高質素。入左軟滑,咬兩日就溶化掉。淥到半生熟咁食就剛剛好了。豪氣地叫左象拔蚌刺生,睇住師傳一片一片切,十分考起師傳刀功,而且好新鮮好甜。全場唯一小小失望係個咸蛋響鈴咸蛋味不夠濃,而家烤完再沾上咸蛋醬的做法令到腐皮本身軟掉,我還是喜歡脆口的響鈴多點。

入到黎即刻上左前菜,幾惹味開胃,都錯十分不錯。
花多眼亂,最後叫左拼盆,一次過試多d
花膠雞煲湯底
飛驒牛又係必叫