2020-12-08 38 浏览
通街都係古早蛋糕,呢間囍源吸引到我既原因係佢超多口味,肉鬆榴槤紫薯原味朱古力番薯樣樣都好吸引我!最後經店員推介,我叫左斑蘭,榴槤同紫薯。接粵港係低糖同真古早蛋糕,有三面黄金面,得頂頂會係啡面。佢話佢哋用一級日本麵粉一級雞蛋韓國糖,配以佢哋嘅秘方,先令到啲蛋糕可以鬆軟濕潤。我都整過蛋糕,一杯減糖就好難做到想要既效果,真係好想知呢間店用左咩方法!回家急不及待即試!先試班蘭蛋糕,店主話佢哋有一部機自製班蘭精華,所以顏色先比一般鮮艷,味道更香,絕無添加化學品。一試入口,蛋糕鬆軟無比,最重要係真係無一般古早咁甜,佢嘅濕潤程度都係我食過最高嘅!斑斕味10分濃郁,一口接一口都唔會覺得膩!另外是紫薯蛋糕,中間一層紫薯蓉,都係店舖自製,用新鮮紫薯做,季節限定。果然,我從來冇食過咁香滑嘅紫薯蓉層,配合鬆軟嘅蛋糕,真係停唔到口。最後是食榴槤古早蛋糕,中間一間榴連咖央都係店鋪自製,又滑又香濃,個蛋糕仲要有拉花,整到好似榴連咁樣,真係好細心!又吸引!冇辦法食到咁多,如果唔係真係想叫埋肉鬆,芝士嚟試呀!食過咁多間古早蛋糕,呢間真係最鍾意!一定要再幫襯!後話:店主好有信心話啲蛋糕放兩三日都唔會乾,果然,我隔左三日食
通街都係古早蛋糕,

最後經店員推介,我叫左斑蘭,榴槤同紫薯。
回家急不及待即試!

斑斕蛋糕

紫薯古早

冇辦法食到咁多,如果唔係真係想叫埋肉鬆,芝士嚟試呀!
榴連咖央古早

食過咁多間古早蛋糕,呢間真係最鍾意!一定要再幫襯!

後話:店主好有信心話啲蛋糕放兩三日都唔會乾,果然,我隔左三日食,個蛋糕同第一日都差唔多,果然係有品質保證㗎!
2020-11-26
外卖自取