3K
2018-02-04 209 浏览
來到德福戲院,發覺之前的鈴x餐廳已經轉左做漢堡包店,感覺幾有外國feel,哈哈,試下佢先。自己去counter落單,之後就會有個牌等送餐,半自助形式不用加一的。放枱上指定位置,食物ready後就會著燈㗎啦。點了$88Single burger餐,朋友加了啤酒(+$30),自己要了有汽果汁(+$10)。啤酒是新品牌香港友啤酒,店員說是嘉士伯同香港手工啤廠的合作品牌來的,味道香甜帶少少苦澀味,很易入口,自己不常喝啤酒無乜意見,朋友話呢隻牌子好飲喎。果汁要了西柚味,是常見的品牌,喜歡它酸酸甜甜的味道。其中一份餐要了跟沙律,新鮮的沙律菜,配上一盒麻醬同一盒炸洋蔥,簡單又好味。接著漢堡同薯條都來了,薯條即炸的熱辣辣呀,切成曲曲片的形狀很特別呢,外脆內軟很好吃。朋友的漢堡要了墨西哥辣椒口味加蘑菇(+$8),漢堡肉是即煎的,塊肉熱辣辣呀~其他食材就室溫啦,拎上手都暖嘅,ok啦。雖然是辣椒口味,但只有一點點辣度,微微辣幾惹味喎,想再辣啲可以出去調味格都加辣椒仔,哈哈。自己個漢堡揀左阿根廷香料口味加配小黃瓜(+$8),漢堡肉散發著淡淡的香料味,不會太嗆肉味,味道做得很平均呢。自助調味格有茄汁,沙律醬,芥

放枱上指定位置,食物ready後就會著燈㗎啦。
自助調味格有茄汁,沙律醬,芥末醬同辣椒仔,抹得好乾淨呢。
店中間亦有另一個調味區,除了醬料外,還有即棄餐具,水等自助,亦有大大個垃圾桶,可自行清理自己的垃圾啦。
見未夠鐘睇戲又點夠杯雪糕($15)過下口引先,要了香蕉味。原味雪糕加上燕麥片,杏仁片同香蕉醬,香滑又有口感,好味!

食物有水準,坐位又好坐,卡座仲好有私隱添。但由於是快餐店,用的都是即棄餐具,小小一餐已經用了多個膠兜,感覺不太環保。
2018-02-03