2015-09-13
近排興起左好多工廈秘密食點~~之前亦曾幾次上過幾間工廈內既食店~亦十分有驚喜~今次就黎到觀塘工廈區既火鍋店~~名字係相馬日式火鍋~~相馬火鍋位於觀塘工廈區較近地鐵站既位置~交通相當方便~~主打既就係1人1鍋火鍋放題~除左牛之外仲會提供豬肉同埋雞肉~亦都可以另外叫海鮮~~~牛肉級數分4級~~今次我就試左$198既特級澳洲進口牛肉~~湯底則選擇左牛乳及豚骨,本黎想試牛腸鍋,不過今日冇供應呢><相馬火鍋最吸引我既地方除左係佢既交通地點方便~就係佢有MILK TOP雪糕~!!今日提供既係生薑,綠茶同埋紅豆味道~飲品種類亦都有好多~有我最鐘意既忌廉SODA~~3款肉品都好好食,牛肉質素正常~切得簿簿但唔會因為脂肪過多一落水細左一半~豚肉好爽口~~唔會有入口梅梅到午餐肉咁既感覺~雞肉就偏乾身~~另外點既海鮮拼盤係帶子同蠔~~十分新鮮冇雪藏味~~蠔放入鍋烚完唔會變蠔屎!!而且十分肥美~!!!!生薑及綠茶味既雪糕~每日會供應唔同款啊~~!!總括:價錢,味道,地點都成正比~~絕對值得會再黎食既一間火鍋店!推介佢既Miktop雪糕~同埋牛肉~~希望下次可以食到牛腸鍋呀><
亦十分有驚喜~
今次就黎到觀塘工廈區既火鍋店~~名字係相馬日式火鍋~~
相馬火鍋位於觀塘工廈區較近地鐵站既位置~交通相當方便~~
亦都可以另外叫海鮮~~~
豚肉好爽口~~唔會有入口梅梅到午餐肉咁既感覺~
雞肉就偏乾身~~
每日會供應唔同款啊~~!!