2022-11-23
觀塘工業區一向食肆多今次試下巴士站附近(平時搭巴士經過見到已經好養眼😂) 位於創紀之城一期地下個名已經吸引我 ,再上網搵下相關介紹見到好評好多 ,今日終於有時間可以試下😋叫左兩份主菜 每份加十蚊會多前菜三小碟小食,一碟青菜同一碟甜品 變左勁豐富又有睇頭既套餐😜三小碟係 醃苦瓜 醃酸瓜牛蒡 炸蒜花生青菜可揀魯肉/杞子甜品係兩粒泡芙主菜叫左激辣麻椒脆炸雞😋皮超脆 !肉質夠滑唔會乾!而且除左麻辣味仲食得出係鹽酥雞嘅味 雖然佢寫激辣但係我覺得唔會過辣😍 魯肉飯方面估唔到好足料🤭食到底都有魯肉味道中等 不過不失。岩鹽鹹豬肉拼皮蛋醬生菜包配蒸刈包呢個係驚喜出色的!💥💥本身對皮蛋醬有懷疑嘅想法😂好似會好怪咁, 但估唔到食落又幾好味🤩🤩 佢加咗少少蒜蓉落去調味好惹味 🙊而且我鐘意刈包好似饅頭嘅味道😂 豬腩肉唔會鞋加埋生菜皮蛋醬夾埋一齊食 好過癮🤤👍飲品叫左珍珠氣泡咖啡 有氣既咖啡幾有趣 而且本身都無糖 岩哂健康人士😜雪燕桃膠奶茶加珍珠 女士至愛 又養顏又足料👍👍最後叫個糖水作結 對對碰芋圓仙草凍係椰汁底 芋圓唔似出面雪藏個啲淨係得粉團,除咗煙韌之外仲食到有啲瓜粒口感好好😋呢間性價比唔錯! 可以回頭!
今次試下巴士站附近(平時搭巴士經過見到已經好養眼😂)
位於創紀之城一期地下
個名已經吸引我 ,再上網搵下相關介紹
見到好評好多 ,今日終於有時間可以試下😋
變左勁豐富又有睇頭既套餐😜
三小碟係 醃苦瓜 醃酸瓜牛蒡 炸蒜花生
青菜可揀魯肉/杞子
甜品係兩粒泡芙
主菜叫左激辣麻椒脆炸雞😋
皮超脆 !肉質夠滑唔會乾!
魯肉飯方面估唔到好足料🤭食到底都有魯肉味道中等 不過不失。
岩鹽鹹豬肉拼皮蛋醬生菜包配蒸刈包
呢個係驚喜出色的!💥💥
本身對皮蛋醬有懷疑嘅想法😂好似會好怪咁,
雪燕桃膠奶茶加珍珠 女士至愛 又養顏又足料👍👍
最後叫個糖水作結 對對碰芋圓仙草凍
係椰汁底 芋圓唔似出面雪藏個啲淨係得粉團,
除咗煙韌之外仲食到有啲瓜粒
口感好好😋