2018-10-21 78 浏览
有冇人同我一樣係The Right Place既Fans🤡之前同男朋友係尖沙咀食過幾次,一直念念不忘,估唔到依家大埔都開左分店🎉於是趁假日去大埔放狗兼黎食好野。忌廉蘑菇湯(配餐+$0)香濃既蘑菇湯,入面有粒粒細碎既蘑菇,充滿蘑菇同忌廉香。蒜蓉包外脆內軟,蒜蓉味道突出🤤低燒慢煮西班牙黑毛豬五花腩伴芥茉籽蜜糖青蘋果($88)🍏超級肥美既黑毛豬五花腩,一半脂肪一半肉既比例。外層香脆,咬落去肉香滿溢,配上芥茉汁好惹味。一口肉,一口青蘋果,可減低膩感🤡🐖12小時低温慢煮烤乳豬件配椰菜仔及手指薯配芥茉籽蘋果燒汁🐖($228)超級有驚喜既一道菜!乳豬件外層卜卜脆,肉質軟稔,就咁食舊肉已經好香口,話係我人生入面食過最正既乳豬都絕不誇張😱不得不提既係個醬汁,澀澀地,味道好特別,大大提升味覺既享受。🐟香茅青檸辣椒香蒜烤焗市魚配泰式辣汁($188)🐟店員同我地講呢款係限定款式,因為佢地每個禮拜都會轉一次餐牌。 魚肉上菜時會用葉包住,由店員係我地面前切開~魚肉嫩滑,有一片片既檸檬同蒜蓉藏於魚肉中,醬汁係廚師自家製,酸辣醒胃,味道有層次,充滿泰式風情。食完辣野,配返杯Melon Mashup 🍉 就最夾。賣相係

忌廉蘑菇湯(配餐+$0)

低燒慢煮西班牙黑毛豬五花腩伴芥茉籽蜜糖青蘋果($88)🍏

🐟香茅青檸辣椒香蒜烤焗市魚配泰式辣汁($188)🐟

食完辣野,配返杯Melon Mashup 🍉 就最夾。賣相係好靚既橙紅色,仲有一串香甜既西瓜球,味道酸酸甜甜,開胃又解辣,十分推薦😻

Scream and Sour味道偏酸,冇乜特別。
從食物中感受到廚師既用心,味道同服務都不錯👍🏻推薦大家去試下🤤