2019-02-02 22 浏览
今日去左中環食啊😄,因為Mary 近來都做到好夜,都冇咩動力去搵咩好野食,🙈只係想一齊食完餐飯就回家去,香港人工作真辛苦。😩今次到Mary 帶我去食,佢話呢間餐廳裝潢設計好得意。🧐遠處已經望到間店門口,紅色綠色嘅霓虹燈非常搶眼,😎門口、招牌同埋內裏嘅中式裝修,都好有60年代舊香港嘅感覺🇭🇰,除咗裝飾品、吊燈、風扇,就連瓷磚同地板都用60年代最常用嘅款式。假日一定會有好多年輕人喺呢度打卡!📸食物種類都唔少,我最欣賞佢嘅就係有一啲特色懷舊飲品,🥤例如有特色紅豆冰,懷舊雪兔同埋龍鳳檸樂🍋。Mary就叫咗個鐵板餐🥩。 其實一入嚟已經有好多台男士👨🏻叫咗鐵板餐雜扒餐。賣相相當吸引😍。今次Mary就叫咗個⭐️美國西冷牛扒配燒汁好大份!佢已經講定下次要試皇牌雜扒。🥩我就叫咗個⭐️王牌焗豬扒飯🍅茄味超濃,有好多新鮮蕃茄。飯同豬扒中間有一層蛋。豬扒切開咗一塊塊,值得一試,好味😋。飲品都好特別好好飲😍🥤⭐️龍鳳檸樂⭐️紅豆冰

⭐️美國西冷牛扒配燒汁
好大份!佢已經講定下次要試皇牌雜扒。🥩
我就叫咗個

⭐️王牌焗豬扒飯