2021-06-10
新野點少得我地😆😆。同一幢building 唔同入囗嘅,之前嚟呢度食韓國菜唔係呢個入囗,唔係搭呢部lift , 今次係搭寫字樓lift, 商廈有一層食肆有少少怪🤔。印度餐廳食過幾次,呢間係最靚嘅❣,而且加入咗少少港式同西式嘅元素,入到去裝修似西式,有bar 位,仲有outdoor 位👍,好chill嘅😍set lunch 好多選擇,唔係只得咖喱同印度薄餅,有pizza ,意粉……仲有素食menu🥦 ,真係百貨應百客,咩人都嚟食得。點咗個set lunch Kadal chicken HKD118, starter 要咗魚,魚係炸嘅 , 面有少少芝麻,啱啱炸起,魚唔會太乾。個飯份量好大嘅,最後食唔晒有take away, 少少辣,雞同平時印度菜一樣都係偏乾嘅。另一個要咗Sabz Meloni HKD88 , 即係菠菜蓉咖喱雜菜,我地揀咗配薄餅,starter 係cheese ball , 今次係同main course 一齊上,唔係分開,外型好似豆腐🤔,面仲有紅椒,咬落其實唔濃芝士味,熱辣辣嘅,呢個好值得試,因為真係從來無食過。主菜我以為有啲椰菜花,蘿蔔之類,因為平時食開都係咁,但主要係
主菜我以為有啲椰菜花,蘿蔔之類,因為平時食開都係咁,但主要係蓉,唔太見倒實體雜菜,味道有少少辣嘅,唔會有草青味,仲配兩個汁,咖喱嗰個對我嚟講有啲辣,薄餅新鮮整起,個邊微脆嘅👍。
set 餐飲竟然唔係印度奶昔😵,係配coffee or tea , mocha 同latte 都唔使加錢嘅,非常好👍,而且仲幾香,個奶泡都打得唔錯😌。
甜品個樣似雪葩,waiter 有解釋係咩但我真係唔太明,食倒嘅就係暖嘅,質感少少煙韌,本質無乜味,但用糖水浸住,所以食落會好甜,從來都無食過嘅dessert😅, 今日又長知識💪