2014-06-12 4666 浏览
終於嚟到 頂頂大名 的 金船長,門面比較簡約,我們 book 好枱,準時 7點鐘到達,所以不用等位。 內裏都算簡潔,店員很快地為我們點餐,可能由於店內位置唔多,所以店員收碟上菜, 速度都比較快。Order 些主菜,有些易可以加 $25 ,有餐湯 及 飲品。 清海鮮湯,好似雜菜湯咁,普通啦。味道較淡。好多人,必要會order 黑松露pizza, 好香,外皮鬆脆而且好似有層 芝士粉鋪住,內含 黑松露芝士 , 如果喜歡食芝士的人會很喜歡,所以朋友說好好食,但麻麻地芝士的我,覺得味道好 穌。加左 提子醋 比較清新D 。 自選意粉,味道唔錯,意粉有些 煙韌爽口,個醬汁夠 creamy 。龍蝦汁天使麵,醬汁有微苦,如果配 意粉可能較好。金船長pizza : 料多,夠味, 熱辣辣皮薄夠脆。店員推介 : 豬手,炆得夠諗,可以骨頭離肉,夠鹹香,個豬皮夠膠,有漿口感,重膠原。紅酒燴羊膝 : 可以,但未見突出,但唔覺有 羊騷味,再諗少少會更好。總結 : 由於坐位唔多,所以食完即走較好,否則店員會有 催趕的眼神。

清海鮮湯,好似雜菜湯咁,普通啦。味道較淡。

龍蝦汁天使麵,醬汁有微苦,如果配 意粉可能較好。

金船長pizza : 料多,夠味, 熱辣辣皮薄夠脆。

2014-06-10