2016-06-06 922 浏览
次次黎亲铜锣湾都谂食d乜野 西餐韩式日本野已经冇乜新意, 最近听人讲系铜锣湾开左一间百年老店 系食燘锅嘅, 我就怀住一个好奇既心情去食呢间餐厅睇下系食d乜野既 餐厅系time square后面 经过鹅颈桥街市南记转左就系 位置虽然远左少少 但系为左食好西就冇办法啦 一上到去就已经闻到好大阵中药御膳味 睇到餐牌上面写著焖锅已经系有百几年既历史 连皇帝啊都食 见到餐牌上面有各式各样嘅焖锅 睇落去每一款都非常浓郁惹味见到咁多款我哋都唔知系边个好我哋就问左个侍应 边款比较好食佢就建议我地选择 自选组合钟意食乜就食乜 我地就拣左5样甜鱼 帆立贝肥牛金菇 三黄鸡 海虾开始既时候侍应将黄豆油 放系锅中间然后再放上 大量蔬菜与西芹萝卜 再加埋店舖的秘制酱汁 在上面加上 自选组合的食物 铺满整个锅 非常吸睛 然后盖焖10分钟 净系香味已经足够令到我地流晒口水必食推介一定系肥牛金菇 因为肥牛金菇比较吸味吸晒秘制酱汁钳鱼都唔错非常鲜甜爽口 最紧要系冇骨唔会朁亲口 海虾亦非常弹牙 虾头位置布满浓汁帆立贝都好大粒 食落去好新鲜最最最重要既就一定系要食埋d配菜 因为完美地吸晒所有药膳既浓汁如果食完仲未够喉, 中

开始既时候侍应将黄豆油
放系锅中间然后再放上 大量蔬菜与西芹萝卜
然后盖焖10分钟 净系香味已经足够令到我地流晒口水
必食推介一定系肥牛金菇 因为肥牛金菇比较吸味吸晒秘制酱汁
钳鱼都唔错非常鲜甜爽口 最紧要系冇骨唔会朁亲口
海虾亦非常弹牙 虾头位置布满浓汁
帆立贝都好大粒 食落去好新鲜
如果食完仲未够喉, 中可以打边炉添,虾滑,墨水滑大大旧,食落非常爽口弹牙

安格斯肥牛 油份分布平均 又好大碟 非常抵食 过百款火锅食材应有尽有 一次过满足晒你两个愿望