2018-12-18
兩口子呢日嚟到位於太平道嘅Mini Club撐枱腳。餐廳裝潢好格調,牆上掛滿酒瓶好有特色。見到餐牌上面有“美酒盛宴”推廣好啱我哋,就一於試下:White Wine Carta Vieja Sauvigon Blanc ($298) - 帶有清新嘅果香味,十分適合用嚟配搭海鮮。海鮮拼盤 (美酒盛宴優惠$168) - 生蠔爽甜帶海水味、龍蝦肉質爽口有好多蝦膏、漬過嘅鮑魚肉質軟腍,味道鮮美、仲有肥美嘅翡翠螺同青口,款款新鮮,滿足!火焰西班牙黑毛豬鞍扒 (沖繩鹽麴) ($158) - 以天然鹽麴醃製後再配以百里香、黑胡椒等香料燒焗,豬鞍味濃,口感爽腍,令人一試難忘,推介!霸王軟殼蟹配法式紅醬意粉 ($128) - 霸王軟殼蟹十分大隻,集香脆、嫩滑、鬆脆於一身。意粉口感al dente,如果個醬汁味道濃D就更好!黑松露野菌薄餅 ($118) - 薄底口感鬆化薄邊香脆,加上爽口野菌,配以誘人嘅黑松露,係一個唔錯嘅選擇!The Love of Eiffel ($218) - 上枱時侍應會在底部加水,鐵塔底部嘅乾冰即噴出白煙,感覺十分浪漫。鐵塔上層及下層放有多款味美甜品,女仕必like!
見到餐牌上面有“美酒盛宴”推廣好啱我哋,就一於試下: