2018-01-05 239 浏览
今晚同女朋友黎左係荃灣廣場對面既享和街揾野食享和街係荃灣其中一個幾多野食既地方今次見到一間叫white house門面唔錯, 睇落價錢都OK, 所以我地入左去揾食啦D間白宮入面就無侵侵, 但有好多毛公仔等緊我地, 女朋友好興奮咁不停去影相初日-抹茶我就叫左D杯初日, 上到枱就明點解, 杯野好似太陽岩岩上山, 好有意景, 而且飲茶幾香抹茶味, 又唔會太甜, 幾好飲白宮朱古力女朋友見到熱飲上面可以加圖案就痴左線, 佢揀左好耐鐘於揀左佢其中一個最鐘意既卡通龍貓, 杯朱古力飲落正正常常, 冇咩特別, 但味已經不再重要啦, 圖案先係重點啦小食拼盤有齊晒咖哩角, 春卷, 雞翼, 薯餅同埋薯角先係$68, 好抵下, 而我最鐘意食蜜糖雞翼, 外脆內嫩, 加埋蜜糖味就勁開胃, 好唔錯三文魚籽煙三文魚意粉有齊晒三文魚籽同煙三文魚兩大我地鐘意既元素, 冇理由唔叫下, 三文魚籽份量幾多, 混埋意粉食增加左口感, 食落幾夾, 而且煙三文魚整到花咁, 睇落都增加左食慾啦慢煮烤BBQ豬肋排近期好興慢煮, 黎到白宮見到佢有唔少係慢煮菜式, 所以我地都要叫返個, D個豬肋排係慢煮完, 肉質保持得更有咬口, 鮮嫩, 而且
今晚同女朋友黎左係荃灣廣場對面既享和街揾野食
享和街係荃灣其中一個幾多野食既地方

初日-抹茶

白宮朱古力

小食拼盤

三文魚籽煙三文魚意粉

慢煮烤BBQ豬肋排
近期好興慢煮, 黎到白宮見到佢有唔少係慢煮菜式, 所以我地都要叫返個, D個豬肋排係慢煮完, 肉質保持得更有咬口, 鮮嫩, 而且BBQ汁幾夾個豬肋排, 而且都有埋薯角, 唔怕唔飽啦

食完覺得D間白宮幾唔錯, 位置又方便我地, 唔錯
2018-01-04