2009-09-20
石頭鍋飯食過,但烏冬就第1次..係呢度search先知有間以呢個為賣點,睇d圖片亦見有滾情況出現,幾吸引,但早前去因為要等成粒鐘,所以無食,今日自己單拖就半粒鐘就有,好,行下好快到姐,,叫左黑胡麻牛肉烏冬,,因為普遍中意有關黑芝麻既野,有益嘛,又似芝麻糊,,等左8mins度就有,比想像中快,多人話哂都,,但估計餐廳營運上唯一弊點係由於9成叫烏冬,相對各人唔會咁快食到哂熱滾既湯烏冬,,所以樓面可見唔會東奔西走d服務生,而客人亦大家速度一樣好平均,,除非無味覺,唔覺熱..好~up完一輪廢話,再up多少少,,發現我一人照坐到2人台,而到食完都無人塔台,經濟上佢洩左呢段時間兩人坐我呢張台既生意,除非我叫兩鍋,,但無可能吧,,所以都好,有d餐廳真係以利益行頭,,見你一個可能又旺場就押到你好後都未到,,至於服務生方面,可見唔駛太熟生,,係一班熱血青年,,其中一個不停叫多謝同d客,,走個陣,,當玩咁講笑,,我想像到我以往都試過係另一份工,,但都好既,,有玩心態即係有笑容好過做到踢哂腳而語氣差左/悶到無黎精神而傲慢左待客.._________________________________碗野牛肉黎到
碗野牛肉黎到時係紅色為多..食湯麵類一定試啖湯底先,,尤其呢d亞洲風味..
唔知點形容,,ok既,,但分辨唔到太多精華..無味千個d湯底咁可以一啖覺得幾種味入口咁..,,無1分鐘就咬左一啖,,由於仍係生,所以難嚼d,但都好味.口感又好.之後個d都係熟返5成先食好d..烏冬就無想像中正,,但整體拉暈都係幾好,,心情好我諗會試多次,,因為發現熱得際食落口會無咁好feel..或者冬天會係最佳選擇食湯麵類時,,,埋單55$+1=60.5$ 叫埋單時佢講聲多謝,,之後比錢後佢反而無講..次序上錯左了,至於環境,尤於係熱鍋所以見得出冷氣開得比普通shop係大d..