2022-09-08
📍Plato Cafe & Bistro佐敦呢間良心cafe唔知大家有無聽過呢~最近發現佢嘅tea set性價比簡直去到屈機嘅地步😰同朋友做完運動,勁肚餓,過嚟食咗四個餐都唔使$400🫣👅香烤雞胸西西里茄醬扁意粉配凍焦糖朱古力(+$12) $80呢個扁意粉口感好彈牙,雞胸有四舊,份量都可以接受,正常發揮,主要係配嘢飲真係好抵,加$12就有一杯好出色嘅焦糖朱古力🤓凍朱古力再加埋邪惡嘅忌廉,消暑必備呀🤩👅西班牙黑毛豬鞍架配熱抹茶拿鐵(+$12) $140呢個黑毛豬鞍架好多肉汁好林!估唔到晏晝嘅Menu都可以食到呢一種質素!豬鞍架亦好大舊,切開厚身又juicy,大家不妨一試!另外今次呢個餐飲要咗熱嘅抹茶拿鐵,口感濃厚,不過有一段小插曲,就係突然間有隻昆蟲衝左入去杯嘢飲入面,店員都即刻換返一杯俾我哋,仲有超靚嘅拉花😍🥰👅竹碳麻薯千層酥盒子配雪糕 $58呢個推介俾大家!值得一試!千層酥口感鬆脆,中間仲有麻薯,麻薯好煙韌,食落去係有層次嘅口感,淡淡既竹炭味慢慢滲出,配埋雪糕,甜度啱啱好!回頭必食之選~👅Tiramisu $58呢個提拉米蘇都幾大盒,中間浸滿咖啡酒,夠creamy,過下口癮都唔錯,呢
👅西班牙黑毛豬鞍架配熱抹茶拿鐵(+$12) $140
👅竹碳麻薯千層酥盒子配雪糕 $58
👅Tiramisu $58
呢個提拉米蘇都幾大盒,中間浸滿咖啡酒,夠creamy,過下口癮都唔錯,呢個價錢都算係超值🥸