2015-01-14 621 浏览
現今要在尖咀區找一間比較草根價錢嘅食肆, 有時會幾困惑下, 因為結果可能只得一個結論- 老麥呀! 個人對老麥漢堡飽沒有任何偏見只係有時都想換換口味而已, 最近太座發現咗新近喺呢個大商場的地底食堂開咗間新嘅拉麵,烏冬店, 買票後等餐做好會有閃光数字顯示, 有點似”大x樂”之類的快餐店,當日叫 了一個Miso拉麵set$54拉麵質地一般, 义燒算係淋身嘅,醃味正常, 稍嫌京蔥片太少, 半熟蛋合乎標準蛋黃緊緊熟, 荀絲有幾條可以講係有些少筍香嘅, 個高湯就當然係買回來嘅高湯啦!而味噌則平平而已,另一個係沾烏冬$52由於沾烏冬沒有汁份量一眼睇晒, 份量來說女生是可以的,配料只是將义燒換成蟹柳, 沾烏冬醬是麻醬, 半熟蛋比我的熟一點, 烏冬似係日本貨但現在日元低迷用日本貨一點也唔出奇!餃子則皮太簿, 餡太少, 講完明白嘅, 價錢決定一切吧
現今要在尖咀區找一間比較草根價錢嘅食肆,
當日叫 了一個Miso拉麵set$54
味噌拉麵set
另一個係沾烏冬$52
沾烏冬set
餃子則皮太簿, 餡太少
, 講完
明白嘅, 價錢決定一切吧
2015-01-03