2017-05-31
平時去北角多數行馬路大街, 都唔會留意到呢一間係巷仔入面的舖, 今次偶然見到個招牌, 跟住走入巷仔就見到似點平民街坊舖咁, 舖頭唔算大, 一眼睇晒, 都几親民ge。 野食方面午餐set有飯, 有面, 有定食, 餐飲set 死左一係跟熱玄米茶, 一係就一款凍飲 (好似係檸檬特飲, 唔太記得了, 見到人地叫好大杯黃色的), 如果要轉其他野飲可以再加錢咖哩吉列豬扒飯 $41一來到賣相都唔錯, 都幾吸引人食慾ge, 個咖哩汁好香, 好微的辣, 完全唔食得辣的人都接受到。豬扒炸得夠脆, 但唔係好嫩好多汁個種, 肉偏實, 但街坊店質素來講算ok。特別一提係個炒菜份量都算多, 炒得好爽口, 味道唔錯, 唔會好似人地點伴菜咁冧bat bat, 可以食多少少菜都健康點, 日式叉燒拉面 $35一來到見到點叉燒都覺得有點問題, 又乾又深色, 有點似滷水咁。食落真係又乾好鞋口, 唔好食, 個面普普通通, 下次唔會再叫