2019-09-17 2736 浏览
講到要食韓國菜,就一定要去返地道嘅韓式食店先可以嘗到正宗原味道是常識吧!!之前食韓國嘢都好多時會嚟而家位於旺角嘅〈梨滿園〉,老闆娘係真正的韓國人,對自家出品非常有要求。最近仲新出〈90分鐘任食韓式炸雞〉項目,晚市時段都只係每位$128,今日就特登同〈獅子老公〉嚟瘋狂大吃!!好在有之前打來book定位,店內座無虛設喔!食韓國菜當然有多款韓式前菜小食,咁先最正宗!!食完前菜冇幾耐就係我哋期待已久嘅〈炸雞任食〉,有五款味咁多,包括圖中左邊嘅〈蜜糖味〉同右邊嘅〈甜辣味〉。另有圖中左上角嘅〈秘製醬油味〉,右上角嘅〈芝士味〉,同最下方嘅〈薑蔥味〉。款款炸鷄都熱辣辣又啖啖肉,脆卜卜得來卻油脂適中,咬落口有著炸雞的油脂香但又不會過於油淋淋,好好食!!但最愛都係〈蜜糖味〉,少少甜甜地但又唔會話太濃太黐立立,影響炸雞的香脆度。另外〈甜辣味〉都非常得本小兔歡心,微微的辣令到炸雞更惹味最欣賞店家的炸雞是完整一隻去整一碟的,所以絕對每個部位都可以食到。唔會話全碟都係唔同雞嘅A部位,隔籬枱就係全部都係唔同雞嘅B部位。(我試過去其他鋪頭食雞煲,結果食極都係雞頸,好奇之下將所有雞頸駁埋一齊,結果有半隻手咁長,想嚇死人

好在有之前打來book定位,店內座無虛設喔!

食韓國菜當然有多款韓式前菜小食,咁先最正宗!!

無限任食炸鷄鷄

另外〈甜辣味〉都非常得本小兔歡心,微微的辣令到炸雞更惹味

(我試過去其他鋪頭食雞煲,結果食極都係雞頸,好奇之下將所有雞頸駁埋一齊,結果有半隻手咁長,想嚇死人咩。😓)

食完炸雞有少少口渴,想叫個辣辣地嘅韓國湯嚟飲下,所以就揀咗〈辣泡菜湯〉。

辣泡菜湯

一睇個顏色就已經知由超多泡菜所煮成,而且入面仲有豆腐同腩肉片,正!!

酸酸辣辣嘅泡菜湯正好用來解解頭先食左咁多炸雞既油膩感,飲完之後成個人即刻舒服曬!!
總結:之前食散點嘅韓國菜都已經夠正宗又好味,而家仲有〈90分鐘炸雞任食〉價錢又咁抵,以後想食炸雞又多一個好選擇了!!
無限任食炸鷄鷄
辣泡菜湯