2018-07-14 778 浏览
今晚好簡單,肚餓了,咁就去食串燒烤焗野啦,哈哈......餐廳環境都幾有FEEL,牆身有餐廳既食物同飲品既特別推介 ; 不過坐位方面,全部都係高身既BAR枱黎,所以小朋友就可能坐得比較辛苦D餐廳既串燒種類都幾多,ORDER紙已經按佢地唔同種類而分好,所以都幾易睇,如果大家重想睇下佢地既樣既話,另外都可以叫餐廳比本MENU你參考一下食野之前就先黎支特色既手工啤爽一爽先 !左邊既係黎自英國既 Liquid Mistress,味道有種淡淡既蜜桃和西柚味,甘甘地,唔算太苦 右邊既係本地其中一個大品牌特色手工啤 - 麥子既作品,一共4款星爺電影做外表既手工啤,但口味都屬同一個味道,都係新鮮薄荷加入清香既檸檬味,都幾特別今晚我地叫左好多唔同種類既串燒,第一批先黎既有菇類,分別有冬菇,同埋翠肉瓜 ; 冬菇面頭淋有少量燒汁,灑有少量孜然粉,味道唔錯,入面都幾有水份而翠肉瓜就好有口感,爽脆,味道帶有少許甘味第二既燒物有老是常出現既燒原條茄子!呢條茄子非常厚肉,面頭有大量香蒜,確實非常好食!係咪好吸引先!屬蠔控既我,食串燒燒物一定要食燒生蠔!呢個雜錦生蠔燒拼盤就岩曬唔知食邊隻味先好既你,當中包括基本既原味
今晚好簡單,肚餓了,咁就去食串燒烤焗野啦,哈哈......

而翠肉瓜就好有口感,爽脆,味道帶有少許甘味

係咪好吸引先!

屬蠔控既我,食串燒燒物一定要食燒生蠔!呢個雜錦生蠔燒拼盤就岩曬唔知食邊隻味先好既你,當中包括基本既原味,另有芝士,蒜香及蜜糖燒等

如果鍾意食冬菇既朋友就更加要試呢個啦!因為我會覺得佢係升級既燒冬菇,細細粒既一口冬菇仔,上面鋪上香菇碎,再提升左整體既菇味之餘,食落既水份更多!所以口感再得以提升

左邊既係食串燒不能缺少既燒牛舌,牛舌厚切,味道濃郁,爽口有口感

右邊既係惹味汁燒雞泡魚乾,非常推介呢個燒海鮮比大家,因為味道確係非常惹味,醬汁味道夠濃厚,雞泡魚乾經燒香後,佢既味道亦完全發揮左出黎,用黎佐酒真係一絕!

左邊既係燒秋葵,秋葵唔係人人都鍾意,不過佢就係屬健康食品之一,經燒過之後,其水份稍為收乾少許,外面帶有少量孜然粉調味,口道唔錯

中間既係鹽燒安格斯牛柳粒,味道同口感好味得有如叉燒!

右邊既有燒雞軟骨串,比較乾身,有咬口

燒菠蘿基本上又係食串燒時會必食既選擇之一,呢度既燒菠蘿就燒得好有水準,生熟口感岩岩好,菠蘿勁鮮甜,水份亦非常多,係幾出色