2022-10-18
呢間放題日式火鍋,已一早bookmark 咗。星期一撞手神喺5:30pm度試吓訂檯,訂6:30pm居然有位。準時去到未見太多人。個前檯服務員一見到我哋就問有冇訂檯、叫我哋揀湯底,我哋未試過呢種店,唔知佢做乜唔俾個客坐低先揀湯底,原來佢哋由一揀湯底就開始計2小時任食放題。我同朋友食嘢都好快手,亦冇諗過會食兩個鐘咁耐,所以叫服務員唔洗急,俾我哋坐低先。去到個位佢哋俾咗個靚位我哋,係拍埋牆最入,幾好。啲位迫迫地,但都okay。揀咗野菇湯底,好香湯味。跟著就用個App叫嘢食。好多選擇!我哋問服務員點計,佢話任揀menu入面嘢食,每位$400幾,我聽到覺得價錢好合理,仲要咁多款肉俾你揀,就即刻叫嘢食。之後服務員送上一個雀籠嘅物體🤣,我哋以為俾錯咗,猛話我哋冇叫呢個。點知原來係送嘅!上面有牛肉又有一啲丸,都好多份量。就係呢個,免費贈送佢張餐紙有教你唔同部位要用幾多分鐘淥熟,但我影唔到個鍋好多菇,香噴噴,啲湯好甜好多嘢飲,任飲,痴線嘅,仲有啤酒。我哋臨走時想買多一支外賣飲,服務員話送俾我哋飲,死都唔肯收錢。烚吓烚吓好好食其實我哋仲有叫烏冬、牛舌、日本雞蛋、好多唔同嘅牛,掛住食冇影到啲牛肥到出油,呢個
就係呢個,免費贈送
佢張餐紙有教你唔同部位要用幾多分鐘淥熟,但我影唔到
個鍋好多菇,香噴噴,啲湯好甜
烚吓烚吓
啲牛肥到出油,呢個係尾聲了
痴線仲有雪糕雪條任食
食到癲都唔洗$900蚊。
服務員非常非常好,佢哋又快手又細心,好好彩今日遇到呢間餐廳。我見隔離檯預早訂位,仲有海鮮送,係大大隻蜆及蝦,簡直係痴線。