2020-12-06
週五晚約了朋友食飯,因為要方便泊車的關係,所以嚟咗Elements商場。疫情期間呢個商場非常冷清,8點幾嚟到,好多商店都已經關門,只有少量食肆仲有開門。唔少餐廳都係行高檔路線,價錢偏貴,咁最終我地就揀左呢間餐廳食。點了四樣野,首先食磨菇Pizza。賣相正常,味道偏咸,上菜時已經唔熱。雞翼。味道正常,但都係唔算熱,唔知係咪落單時都比較夜,加上餐廳根本無乜人,所以咁樣。蘋果配豬。豬扒味道唔錯,有咬口,蘋果都幾好食,幾清香。最後點了兩杯飲品:抹茶豆奶Latte同薑黃豆奶Latte,個人覺得後者真係超好飲,好香好暖胃,適合女仔冬天飲。食後分享:1. 圓方泊車優惠幾抵,有車一族係方便既,不過就唔好太夜先嚟,成個商場無乜人氣,感覺無咁好。2. 餐廳位於溜冰場上方,第一次去會有D難搵,最好問商場職員指路。3. 餐廳位置坐得好舒服,適合傾計。不過不設洗手間,最好去完廁所先入座,因為最近的廁所喺下一層樓,行過去都幾遠下。
蘋果配豬。豬扒味道唔錯,有咬口,蘋果都幾好食,幾清香。
薑黃豆奶Latte
食後分享: