關於草民,好早之前就被佢個草地corner吸引住,但嗰陣因為好難book就放棄咗😅 估唔到今次會收到佢哋嘅試食邀請🤩 成個過程都好開心,老闆同staff都好nice,環境好好🤗 不過聽佢哋講呢排生意差咗好多,好少出現滿座情況,星期六日晏晝更加少人 老闆仲講笑話啲吉枱可以拍埋一齊打乒乓波 真係好惡劣😢 我最欣賞同佢哋傾談過程入面會接受我嘅意見同認真諗點改善個營運模式🤓 成餐飯都食得出佢哋係好用心煮嘢食同埋有特別處理過啲食材🤤 誠意推薦大家去幫襯吓呢間良心小店👍🏻 俾個參考大家,呢到啲嘢全部都大大份,啱哂一班人一齊嚟share🤪 如果係情侶嚟就真係要考慮清楚食唔食得哂先叫 唔好做大嘥鬼啊🤭——————————————————🐤焦糖單骨雞翼 $68一上枱成座山咁高😱 數過有成6隻雞翼😍 仲要隻隻都大大隻好厚肉,炸完再沾滿咗蜜糖,肉質好鮮嫩,處理得好好😘 雞翼迷一定要叫喔🤩-🥔炸薯條配蜜糖芥末醬 $68超粗薯入面勁粉😆 同埋無諗過好多😂 又係一上枱就嚇親🤣 講真食完呢兩個前菜都飽咗一半😆 好在佢有沙律菜中和吓😌 蜜糖芥末醬幾稠身 好易蘸🤓 -🍝卡邦尼蛋汁長通粉 $128主菜方面嘅粉就比較硬身,

——————————————————
🐤焦糖單骨雞翼 $68
🥔炸薯條配蜜糖芥末醬 $68
🍝卡邦尼蛋汁長通粉 $128
主菜方面嘅粉就比較硬身,個人鍾意食淋啲嘅(已同餐廳反映🤫)卡邦尼蛋汁都係較稠,食完會有啲濟😳 味道就偏重忌廉味,但又唔係creamy同smooth 但絕對係好食haha
🍝鮮蝦汁蟹肉蘆筍扁意粉 $168
呢個就比較乾身,蟹肉同蘆筍已經混合咗係意粉入面😗 汁都有好濃嘅蝦味😙 不過呢個價錢我預期係有一舊舊蟹肉食,但只係見到啲絲, 如果成舊上等自己撈就真係再加分喇😛
🍫金萬利橙酒朱古力心太軟配mövenpick朱古力雪糕 $68
呢隻心太軟唔係超流心嗰啲,咁仲好,可以慢慢品嘗啲醬😗 橙酒味都重嘅,但可能俾朱古力cover咗佢啲香氣又或者揮發咗😆
🍠紫薯鮮奶 $42
超級推薦大家飲😍 紫薯味超濃,係有經過細心處理嘅 打得好均勻😘 以往飲過啲真係粉撞奶咁😥 呢個奶泡都好綿😌 一定會再encore😚
🍹熱情果凍頂烏龍茶 $45
唔甜幾清新🤓 仲有好多熱情果肉啜🤣 夏天飲呢個可以解暑呢😗
——————————————————
💰設加一服務費
🕰️星期二至日 12:00 - 22:00; 星期一全日休息
🔄Encore 指數 10/10 (一定會再幫襯)