2025-08-08
收工去左素某食素,空間白色清新、設計感十足,好似去左一個小型心靈休憩區,感覺好療癒🌿每人叫左個一人套餐,估唔到都幾多道菜,有d似fine dining咁逐道上枱,係一個好好啲機會去放慢腳步🐾✨席前小食 - 係一個幾精美嘅熱情果汁雪梨粒,清新甜潤,口感微酸帶點果肉彈性,感覺清爽解膩🍐 ✨素某沙律 - 用左新鮮沙律菜同去皮橙做配搭,面頭仲有素肉鬆同惹味麻醬,好有驚喜🥗 ✨是日湯品 - 蕃茄湯賣相唔錯,蕃茄味濃郁,酸甜夠balance,口感順滑🍅 ✨野菜天婦羅 - 蔬菜新鮮,炸皮薄而不膩,沾上話梅鹽食更有特色🤤✨日式咖哩•素肉漢堡扒 - 賣相超有心思,咖哩醬嘅甘甜同薯蓉嘅幼滑係精髓;素肉漢堡扒有彈性,味道好似食緊真肉咁🤤✨黑白野菌•素帶子•黑松露貓耳朵粉 - 素帶子真係食到鮮味,貓耳朵粉好掛汁,有嚼勁又勁香黑松露味,真心出色🍝 ✨茉莉菊花雪梨凍 - 用左荷葉裝住,好吸睛😎味道清甜,菊花味好出🍐 ✨麗楓秋栗 - 面頭用左塊薄脆裝住栗子蓉同栗子,而底下就係jelly,清清地又幾有口感!✨嫩芽草本拼配茶 - 代表左人生嘅起步階段,飲落好香薄荷同香茅味,好解膩☕ ✨秋天•揚眉Latte - 飲品都分
✨秋天•揚眉Latte - 飲品都分左四季,好特別。我叫呢款好香蘋果同肉桂味🍎