餐厅: 樂雅軒中菜廳
资讯:

2023-12-09 876 浏览
走入茶餐厅,浓浓的茶香夹杂住炒菜的锅巴声,哗,立即食指大动。我点咗份豉油皇炒面,疑,系咪太普通?但料理嘅师傅将佢变成平凡中嘅不凡。面条跳过厨师嘅锅仔,带住轻微嘅焦香,但又保持住Q弹嘅口感,高手!配料有青菜、猪肉丝,简单得黎又正!蒜香飘散嚟,系禁食,唔觉意满嘴都开始流住口水。 另外,我仲试咗个脆皮炸鸡,酥脆嘅外皮同香嫩多汁嘅鸡肉,啖啖肉,真系爽口得滞,点住轻微带甜嘅柠檬汁,酸酸地提升咗鸡肉嘅滋味,真系一流!饮品方面,我拣咗杯冻柠茶,柠檬片浮喺清澈嘅茶水面,入口嘅鲜甜与茶嘅苦涩完美融合,消暑提神,清新过瘾。个餐完结,心情好似都同呢份小食一齐high咗起嚟。下次又要嚟试下佢哋嘅牛腩捞面喇!🍜🍗🍋