2020-04-27 146 浏览
隱藏於小巷中既CURRY LEAF, 見佢係OPEN RICE 既分數好高下 就想去食食 加上朋友係異地回港 第一時間 已經話想食印度菜因此帶朋友去食下。相對之前食過既印度餐廳 CUEEY LEAF有2層, 即使限聚令下 入座時間都唔需要等太耐當然有BK位 會更好。用餐期間都有好多人入黎食野 ,證明它多有名。餐廳內外佈置都富有印度色彩 畫像 裝飾都有濃濃宗教色彩坐下是上胡椒餅前菜,香脆微辣。就咁吃或沾茄汁、乳酪汁或鹹檸檬吃都可以。有好多食法。Chicken Tikka Masala 瑪莎拉咖哩雞咖哩必吃推介,瑪莎拉咖哩雞,是用不辣的咖哩燉煮而成,適合不能食辣既人士。雞肉煮得很軟身,滑嫩雞肉易入口咖哩質感濃稠, 微微甜香啖啖CreamyMasala Omelette 瑪莎拉咖喱奄列眼見Chicken Tikka Masala醬汁多 因此叫了奄列 (洋蔥 蕃茄 辣椒煎雞蛋包 ) 就咁食 好香蛋味 , 沾Chicken Tikka Masala醬 可以食幾碗飯Duck Pizza ( 新出)店員推薦我地試食DUCK PIZZA,雖然食印尼菜食PIZZA都真係幾搞笑但佢味道又真係唔差 最緊要份
就想去食食 加上朋友係異地回港 第一時間 已經話想食印度菜
因此帶朋友去食下。
餐廳內外佈置都富有印度色彩 畫像 裝飾都有濃濃宗教色彩

Chicken Tikka Masala 瑪莎拉咖哩雞

雞肉煮得很軟身,滑嫩雞肉易入口
咖哩質感濃稠, 微微甜香啖啖Creamy

Masala Omelette 瑪莎拉咖喱奄列

Duck Pizza ( 新出)

但佢味道又真係唔差 最緊要份量大
煙鴨胸唔會太SO, 都真係比得上大型PIZZA店