2006-12-30 8 浏览
我同女朋友一向鐘意食小肥羊,最主要係因為佢個湯底夠好味。我地一向去開旺角分店,不過今晚我地就去o左銅鑼灣分店度試試。一去到印象已經麻麻,o的staff一o的笑容都無。不過我都明白好難一日廿四小時都有笑容,但係上菜之後唔出聲話碟火鍋料係乜o野真係唔多可以接受。有個姐姐仔令在下印象非常深刻,搵佢order一jar西瓜汁,佢全程黑口黑面。之後食o左差唔多一半jar西瓜汁都未o黎,唔知好彩定唔好彩搵o左同一位姐姐同佢講jar西瓜汁未到。佢照樣黑口黑面,一句「唔好意思」都無。之後都等o左廿分鐘jar西瓜汁都係未到,我地要再問另一位侍應之後o的西瓜汁先o黎,果時o的o野都食o左大半。食物方面,o的o野保持一貫質素,主要因為個湯底好。羊肉依然咁好食,不過個本地牛肉就切得太厚,煮完之後太「靭」。今日試o左個瑤柱鮮蝦滑,都幾好食,不過始終都係墨魚滑好食o的。今餐原本可以好好食,不過遇倒o的咁o既service,心情差o的搞到味道打o左折扣lor。呢餐食o左$521,俾得呢個價錢無理由會expect呢種service,仲要兩個鐘交枱。都好耐無試過食飯唔俾小費,今日就可以慳番!通常一間食肆o係銅鑼灣同旺角都
我同女朋友一向鐘意食小肥羊,最主要係因為佢個湯底夠好味。
一去到印象已經麻麻,o的staff一o的笑容都無。
佢照樣黑口黑面,一句「唔好意思」都無。

食物方面,o的o野保持一貫質素,主要因為個湯底好。

都好耐無試過食飯唔俾小費,今日就可以慳番!
通常一間食肆o係銅鑼灣同旺角都有分店o既話,銅鑼灣分店o既服務態度會好過旺角分店,小肥羊就arm arm相反。
旺角分店o的人又好笑容又有禮貌,上次仲有侍應幫我地放o的墨魚滑落個湯度。
小肥羊我會繼續幫襯,不過唔係銅鑼灣分店lor...