餐厅: 饃饃餃子
资讯:

2021-02-28 3725 浏览
🥢坚尼地城尼泊尔夫妇小店脆脆街头小吃Pani Puri MoMo 饺子#食好西坚尼地城美食 #食好西西营盘美食#食好西良心推介#食好西尼泊尔菜 🥢之前食过尼泊尔菜已经觉得好啱口味又好食,所以一直都有留意仲有冇好食的尼泊尔菜,今日特别揾了一间在坚尼地城,由一对尼泊尔夫妇主理,店舖小小只有三个位置,装修花了不少心思,由蓝蓝的门口颜色,美美花砖地下,对比颜色强烈的墙身充满异国风🥢老板娘识讲中文,见我唔知叫边样好,仲非常之Nice咁介绍佢哋食物的特式,一场来到梗系要试试最钟意食的Momo,仲有可爱小食波波 Pani Puri 🥢Pani Puri 爆汁薯仔香脆波波(冻)8个$40Pani Puri 是空心的油炸球,内里装了带点香料味的薯蓉,可自行加入绿色的酸辣冻汤,老板娘仲细心的提示食时要一口食,如果唔系会溜到成身都系,所以就一野摆个波波入口,脆脆的外层,加上酸酸辣辣的味道薯蓉的香软,一种好得意很有新鲜感的小食,令人一口接一口咁食🥢Pork Momo爆汁猪肉饺 8只$45 蕃茄香辣汁/ 芝士花生汁 (蒸/煎)从来都好钟意食饺子类,尼泊尔Momo 有点似平时食的小笼包咁,即叫即蒸饺皮皮很软熟,内

🥢Pani Puri 爆汁薯仔香脆波波(冻)8个$40

🥢Pork Momo爆汁猪肉饺 8只$45
蕃茄香辣汁/ 芝士花生汁 (蒸/煎)
momo

从来都好钟意食饺子类,尼泊尔Momo 有点似平时食的小笼包咁,即叫即蒸饺皮皮很软熟,内藏一口汤汁,很香猪肉味道,酱汁带点点辣辣地很惹味

🥢感觉非常温馨的尼泊尔两夫妇,异国风小食很有特式又好食,而且价钱非常抵食,想试吓尼泊尔小食的可以过来试试,地点够晒方便,喺地铁站一出正对面就见到好易揾到

馍馍饺子
地址: 西环科士街34号地下
(坚尼地城c 出口对面)
  • Pani  Puri
  • Momo